Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάτρικ Κομνηνός:
Για την επιλογή του Βελιγραδίου ως έδρα του Final Four: «Η προσπάθεια να κάνουμε αυτό το κορυφαίο γεγονός σε έναν ουδέτερο χώρο, ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Όταν ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε τις επιλογές, το Βελιγράδι δεν ήταν η αρχική μας επιλογή. Επιθυμία μας ήταν να είμαστε καινοτόμοι και προνοητικοί, παρουσιάζοντας ένα Final Four σε LED Glass Floor. Αυτός ήταν ο στόχος. Είχαμε πολλές συζητήσεις και διαφορετικές επιλογές. Έπρεπε να λάβουμε υπόψη τις γεωπολιτικές προκλήσεις, με τις ομάδες του Ισραήλ και της Τουρκίας στον διαγωνισμό. Επιλέξαμε το Βελιγράδι ως τον ουδέτερο χώρο, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλους τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη. Το γήπεδο δεν ήταν γεμάτo χθες, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά όταν πήραμε αυτή την απόφαση υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες. Φέτος προτεραιότητά μας ήταν ένας χώρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το Glass Floor. Οι επιλογές μας ήταν πολύ συγκεκριμένες. Χρειαζόμασταν να κάνουμε έναν συμβιβασμό, χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τον αριθμό των οπαδών. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση και να δώσουμε προτεραιότητα σε κάτι άλλο, με το βλέμμα στο μέλλον. Δεν κάνουμε ό,τι είναι εύκολο, κάνουμε αυτό που είναι σωστό».
Για το Glass Floor: «Οι προκλήσεις σχετίζονται με τους διοργανωτές και το τι χρειάζεται για την εγκατάσταση αυτού του δαπέδου, την προσθήκη γεννητριών ισχύος και τον απαιτούμενο κλιματισμό. Για παίκτες και προπονητές, ήταν ένα πολύ περίεργο πείραμα. Μπορούσες να το δεις τις αντιδράσεις τους. Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ευρύτερα στο μέλλον».
Για τη συγχώνευση BCL και EuroCup: «Είναι αλήθεια, καθόμαστε τώρα στο τραπέζι με διάφορους ενδιαφερόμενους. Υπάρχει μια συναίνεση μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, για να επιτρέψει στο άθλημα να δημιουργήσει το ενδιαφέρον και την εμπορική αξία που του αξίζει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Το ενδιαφέρον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ αυξάνεται, αλλά η αγορά δεν ανταποκρίνεται. Χρειαζόμαστε μια αγορά πιο απλή στην κατανόηση, πιο ξεκάθαρη στην προώθηση. Ένα από τα θέματα είναι η δυνατότητα ενοποίησης, για τη συγχώνευση των διοργανώσεων δεύτερης κατηγορίας, σε μία πιο ανταγωνιστική διοργάνωση. Αυτό είναι μέρος ενός ευρέος φάσματος συνομιλιών. Αυτό που απαιτείται στο μπάσκετ είναι η οργανική ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρχει ένα οικοσύστημα που να επιτρέπει αυτή την ανάπτυξη. Νομίζω ότι η ωριμότητα μας επέτρεψε να το καταλάβουμε αυτό».
Για την ανάπτυξη του BCL αυτά τα οκτώ χρόνια: «Για εμάς, είναι μια διαδικασία, κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και προσπαθούμε να προσφέρουμε στους συλλόγους μας καλύτερες συνθήκες για να αγωνιστούν. Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Σίγουρα συνεχίζουμε να κάνουμε τα βήματά μας σε αυτή τη διαδικασία. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να κερδίσουμε αξιοπιστία στην αγορά. Πιστεύω ότι αυτό έχει πλέον καθιερωθεί για το Basketball Champions League. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να προσελκύουμε μερικές από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη θα εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο».
Για τα εγχώρια πρωταθλήματα: «Είμαστε πάντα πολύ διαφανείς στην προτεραιότητα που δίνουμε στα εγχώρια πρωταθλήματα. Έτσι το μπάσκετ αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Χρειαζόμαστε ισχυρά εγχώρια πρωταθλήματα. Αυτή είναι πάντα η διαδικασία μας και όποτε μιλάμε σε οποιονδήποτε σύλλογο, αυτό είναι που του επικοινωνούμε. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος δρόμος για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Basketball Champions League».
Για το φορμάτ του BCL: «Δεν αλλάζουμε το φορμάτ την επόμενη σεζόν. Έχουμε ομάδες που θα ήθελαν να έχουν διαφορετικό φορμάτ, το οποίο θα τους εγγυάται περισσότερα παιχνίδια, και έχουμε ομάδες, όπως αυτές που προέρχονται από την ACB, που είναι απολύτως εντάξει με αυτό το φορμάτ. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε κάθε ενδιαφερόμενο».//ΔΜ