Ήταν ένα από τα ταξίδια που σχεδίαζε καιρό να κάνει. Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πως θα ήταν και το τελευταίο.

Οι αναρτήσεις της στη βιβλιοθήκη του Κέλσου, την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή αγορά στη Σμύρνη και τον Έφεσο δείχνανε μερικά από τα μνημεία που πρόλαβε να επισκεφτεί στην Τουρκία λίγο πριν από την τραγωδία, τόσο η 67χρονη όσο και ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, διεθνολόγος – οικονομολόγος στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγωδία έγινε λίγο έξω από την πόλη Ουσάκ. Ο 59χρονος οδηγός του αυτοκινήτου βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Σμύρνης-Άγκυρας, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε χαράδρα. Η 67χρονη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου φαίνεται πως δεν φορούσε ζώνη, με αποτέλεσμα να πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός και η συνοδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Η 67χρονη όμως δεν τα κατάφερε.

Η άτυχη γυναίκα είχε ενεργό συμμετοχή σε πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα. Συνεργάτες και φίλοι, την αποχαιρετούν στα social media, μετά από την τραγική είδηση.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια για τον τραγικό χαμό της Νικολέτας Διαμαντάκου. Πέρυσι, τέτοια ακριβώς εποχή, κάναμε από κοινού προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές. Η Νικολέτα ήταν μια αφοσιωμένη μαχήτρια της πολιτικής και της τέχνης. Είναι απολύτως σοκαριστικό αυτό που συνέβη», Δέσποινα Λιμνιωτάκη, δημοτική σύμβουλος Αθηναίων.

«Η συνεισφορά της σε όλες τις κοινωνικές δράσεις της «κοινωνίας αξιών» και στα συνέδρια του Ινστιτούτου Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν καθοριστική και ανεκτίμητη», δήλωσε η «Κοινωνία Αξιών».

Μόνιμα ανήσυχη για τα κοινά, με όραμα, προτάσεις και δράσεις κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων με αυτά της τα χαρίσματα και τις ειλικρινείς και ανιδιοτελείς προσπάθειες της.

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση και αγάπη τη Νικολέτα Διαμαντάκου, επίλεκτο στέλεχος της Παράταξής μας. Η Νικολέτα Διαμαντάκου ήταν γλωσσολόγος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Κοινωνίας Αξιών» του Στέλιου Φενέκου και του «Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου», με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα και αγώνες για την αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της», δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι ακριβώς έγινε και το ενοικιαζόμενο όχημα κατέληξε σε χαράδρα, με την οικογένεια της 67χρονης να την αποχαιρετά σήμερα για τελευταία φορά.



megatv.com