Ο Γιώργος Φλωρούς, επιχειρηματίας του νησιού εξήγησε: «To μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η σύνδεσή μας με το Μαντούδι, δηλαδή πύλη εισόδου από την Αθήνα, η ανάρτηση του δρομολογίου έγινε πριν από 2 μέρες. Από τις 21/6 θα είναι 6 φορές την εβδομάδα. Η ανάρτηση των δρομολογίων έγινε πολύ καθυστερημένα. Με την καθυστερημένη ανάθεση δρομολογίων από Μαντούδι χάσαμε 3 μήνες από την σεζόν».

«Φέτος η κατάσταση είναι πιο τραγική από κάθε άλλη χρονιά. Φθάσαμε 25 Μαΐου για να μάθουμε τα δρομολόγια του Μαντουδίου. Προηγουμένως υπήρχε ένα δρομολόγιο από Μαντούδι για Αλόννησο με επιστροφή , αλλά είναι μόνο μια φορά την εβδομάδα. Μέχρι πριν τρεις μέρες είχαν αναρτήσει ότι θα είχαμε μόνο ένα δρομολόγιο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ξεκίνησε η διαμαρτυρία μας και μετά από δύο μέρες ανακοινώθηκαν επίσημα τα δρομολόγια που θα μπουν από 21 Ιουνίου και θα είναι για 6 μέρες την βδομάδα», πρόσθεσαν.

Η Ιωάννα Βαφίνη, πρόεδρος ξενοδόχων Αλοννήσου υπογράμμισε: «Υπάρχει μεγάλη τάση προς το νησί κι έχουμε μεγάλη ”δίψα” από τους επισκέπτες, όμως έχουμε χάσει περίπου 20% από κρατήσεις μέχρι τώρα, καθώς κάποιοι επισκέπτες ετοιμάζουν τις διακοπές του από το χειμώνα ή κάποιος μήνες πριν. Όταν λοιπόν κάποιος δεν βρίσκει δρομολόγιο για να έρθει στο νησί θα το απορρίψει».



megatv.com