«Υπήρξανε κάποιες συναλλαγές», δήλωσε ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον Νικήτα Κακλαμάνη, πρώην πρόεδρο της Βουλής να λέει:
«Λέτε ότι ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν για να βγάλουν λάδι τον κ. Μητσοτάκη. Τι είναι αυτά που λέτε; Δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον κ. Βαρεμένο;

Ο Θανάσης Οικονόμου τα έκανε γης Μαδιάμ όταν έριξε στο τραπέζι και το επιχείρημα του ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου ελεγχόταν για τον διορισμό της κόρης της στην Βουλή.

Και τον Θανάση Οικονόμου, να σημειώνει: «Πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να ήταν για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Τον πρώην βουλευτή «άδειασε» η Κουμουνδούρου αλλά το κακό είχε γίνει. Η Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε:

«Εμείς δεν έχουμε εγείρει θέμα ελέγχου των προηγούμενων ετών. Εμείς λέμε ότι από το 2021 δεν έχουν υποβάλλει πόθεν έσχες».

Τα φλάμπουρα της επανάστασης σήκωσε το κόμμα των Αχτσιόγλου Χαρίτση οι πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν Νέα Αριστερά κάνουν λόγο για βούρκο.

«Ως εδώ με τον βούρκο! Ας γνωρίζουν ότι οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά. Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία.

Θα τα πούμε στα δικαστήρια λέει από την πλευρά του ο άλλος τέως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

«Προφανώς είναι πολύ διπρόσωπος. Όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει λόγο».

Ο Δημήτρης Κοτσούμπας, γ.γ. της Κ.Ε.του ΚΚΕ σημείωσε: «Κάποιοι που μπορεί να παίρνουν από τους υπαλλήλους και τους ελεγκτές λεφτά κάτω από το τραπέζι θα πρέπει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη αν υπάρχουν τέτοιοι λέω να κάνουν την δουλειά τους η Δικαιοσύνη και οι υπόλοιποι να τους ανακαλύψουν».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τους πρώην συντρόφους του στους οποίους θυμίζει πως αλλιώς εκλέχθηκαν κι αλλιώς πορεύονται.
«Ό,τι μισθούς παίρνουν από αυτές τις έδρες και έχουν πάρει, να τις δώσουν σε οργανώσεις ακτιβιστικές, φιλανθρωπικές που έχουν ανάγκη να χρηματοδοτηθούν για να μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία, τους αδύναμους συμπολίτες μας, το περιβάλλον. Ας επιλέξουν όποια θέλουν. Αλλά αν αυτοί οι μισθοί ανήκουν στην Αριστερά και όχι στους ίδιους, να δούμε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Την ίδια ώρα όμως, έρχονται και άλλες κόντρες μεταξύ τέως βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαρία Καννελοπούλου, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Νίκος Βούτσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου και φυσικά Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσουν αν πράγματι με δικό τους νόμο «ξέπλυναν» φορολογικές αμαρτίες της οικογένειας Μητσοτάκη (Μαρέβα κτλ) και του ¨Αδωνι Γεωργιάδη. Είπαμε…Κάνουμε υπομονή…Αλλά…Υπάρχουν και όρια…».

Ο Νίκος Βούτσης, πρώην πρόεδρος Βουλής ανέφερε:

«Eίναι τοις πάσι γνωστό ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποτελείται από δικαστικούς κατά πλειοψηφία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, βεβαίως από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής. Αυτά προς ενημέρωση και του κ. Κασσελάκη που προφανώς δεν έχει καμία γνώση πάνω σε ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα».

Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle απαντά η Νέα Αριστερά, ενώ κομματικά στελέχη σημειώνουν πως ανάλογοι υπαινιγμοί έχουν γίνει και από το κομματικό ραδιόφωνο, από την άλλη η Κουμουνδούρου μιλάει για προσωπικές απόψεις.



megatv.com