Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσους έδωσαν τον αγώνα για την κάλπη της 9ης Ιουνίου κι αναγνώρισε σχετικά με την Αξιωματική αντιπολίτευση «είμαστε ένα κόμμα που έχει περάσει από πολλά», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ταυτοχρόνως, κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανοι καθώς «ήταν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που το επέλεξε η ίδια η κοινωνία».

«Απέναντι σε εκείνους με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις και συμβούλους καταφέραμε να μειώσουμε την διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει, αυτή είναι επιλογή του ελληνικού λαού», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω ενναλακτική κυβερνητική πρόταση, ευθύνη που συνειδητοποιώ».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της κάλπης σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχολίασε ο κ. Κασσελάκης: «Βρισκόμαστε σε μια εκλογική διαδικασία στην Ευρώπη που έχει φέρει τα πάνω κάτω. Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη, έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο».

«Και οι 4 ευρωβουλευτές μας στην θητεία που αρχίζει από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα πάντα, προκειμένου να υπάρξει η Ευρώπη των πολλών και των λαών, η Ευρώπη για το περιβάλλον και την οικολογία […] και προφανώς να υποστηρίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα, ειδικά στους συμπατριώτες μας στην Κύπρο», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καταληκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για το κόμμα του: «Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που έχουμε μόλις αρχίσει. Συνεχίζουμε με την αυθεντικότητά μας, με τις προτάσεις μας, με την συλλογικότητά μας, με τις αξίες της Αριστεράς και το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για την χώρα μας».



megatv.com