Κωνσταντινόπουλος: «Είναι ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να γίνει μεγάλη παράταξη – Ενωτικοί οι Δούκας & Γερουλάνος»

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη αρχηγού του κόμματος, μετά την ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη στην χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Χθες μετά από πάρα πολύ και βρήκαμε μια διαδικασία που είναι αυτονόητη σε όλους. Να κάνουμε εκλογές μέσα στο 2024. Σήμερα ξεκινάει μια διαδικασία στην οποία πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να έρθουν να ψηφίσουν. Δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα άλλο από το να διατυπώσουμε πολιτικές προτάσεις. Σήμερα υπάρχει η προοπτική, να έρθει ένας άνθρωπος που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και να γίνει πρωθυπουργός της χώρας και να αλλάξει η πολιτική. Από την ΝΔ έχει φύγει 1 εκ. κόσμος, οι οποίοι πήγαν και ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και δεν έκατσαν σπίτι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν επίσης περίπου 1 εκ. και από το να μην ζήσουμε το να μην κονταροχτυπιέται ένα κόμμα με την Ακροδεξιά, είναι ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να γίνει μεγάλη παράταξη, να προσελκύσει κόσμο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος: «Οι πολιτικές όπως εκφράζονται παίζει ρόλο ο πρόεδρος, που είναι ένα κεντρικό πρόσωπο που μπορείς να δεις αν έχει ιδέες και προτάσεις, αν νιώθεις φιλικά απέναντί του, αν μπορεί να λειτουργήσει σωστά το κόμμα να συμπεριφερθεί σωστά στα στελέχη του. Κάνουμε μια δίκαιη αποτίμηση του αποτελέσματος. Με ελκύει το ότι τα άλλα κόμματα κρίνουν την υποψηφιότητα Δούκα, γιατί μάλλον βλέπουν κάτι καλό. Ας τον κρίνει ο κόσμος.

Τι βλέπει στο πρόσωπο του Δούκα που δε το βλέπει στον Ανδρουλάκη;

«Άκουσα χθες δυο ενωτικές ομιλίες, των κ.κ. Δούκα και Γερουλάνου για το πώς θέλουν να λειτουργήσει το κόμμα, χωρίς καμία αιχμή για κανένα, χωρίς κανένα διχασμό και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι είχαν τρακ παρόλο που δεν ήταν ανοιχτή η ομιλία τους, παρά μόνο του προέδρου ήταν ανοιχτή. Στις διαδικασίες αυτές κερδίσει η παράταξη. Έχω μία άλλη άποψη για το πρόσωπο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι θέμα πολιτικής», τόνισε.

Θεοχαρόπουλος: «Το θέμα προέδρου το έθεσε μόνος του ο κ. Κασσελάκης»

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπαίνουμε σε μια βδομάδα που επιτέλους θα συνεδριάσουμε. Είχαμε το πρωτοφανές του να πάμε στις εκλογές και μετά να μην έχει συνεδριάσει για 4 μήνες η ΠΓ και η ΚΕ του κόμματος. Άρα είναι φανερό ότι πήγαμε με προτάσεις καθαρά του πρόεδρου. Την Πέμπτη θα έχουμε Πολιτική γραμματεία και την Κυριακή κεντρική επιτροπή σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Το λογικό είναι να είναι παρών ο πρόεδρος. Τα όργανα δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία στα κόμματα. Τα δημοκρατικά κόμματα μέσα από τα όργανα, προστατεύουν την λειτουργία τους, τα στελέχη τους, και τον πρόεδρό τους. Άρα όταν δεν λειτουργούν ή λειτουργούν μόνο με αναρτήσεις, υπάρχει πρόβλημα. Μόνο εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε συνεδριάσει», σημείωσε.

Αναφορικά με τις αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη: «Δύο φορές από μόνος του ο κ. Κασσελάκης, άνοιξε θέμα για την ηγεσία του χώρου. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης άνοιξε θέμα ηγεσίας από μόνος του. ήταν απαράδεκτη η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη που είπε ότι τον υπονομεύει ο Τσίπρας. Αν ο κ. Κασσελάκη θέτει θέμα ηγεσίας, σημαίνει ότι ανοίγει θέμα για τον εαυτό του και πάμε σε εκλογές. Αν ανοίγει θέμα θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ασκώ σταθερά την κριτική και την θέση μου για την λειτουργία των οργάνων από την μέρα εκλογής του κ. Κασσελάκη. Τα πολιτικά ζητήματα είναι αυτά που μετράνε. Δεν μπορείς να προχωράς σε αποφάσεις για κεντρικά ζητήματα, πχ το κλείσιμο της Αυγής. Δεν μπορεί να προχωράς σε τέτοιες αποφάσεις. Να κλείνει η Αυγή με μία ανάρτηση στα social media, να δημιουργείται κρίσιμο ζήτημα με την διαφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα – για τα μαύρα χρήματα – και τρίτον να ανοίγει θέμα υπονόμευσης του πρώην προέδρου, όλα αυτά είναι πρωτοφανή. Έπρεπε να γίνει αποτίμηση ευθυνών και αποτελέσματος».

«Το 2022 είχε γίνει μια ΠΓ που είχε αποφασιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Αυγής. Είναι λάθος η αποποίηση ευθυνών για το θέμα της Αυγής και να ην κλείσει α λα «μαύρο» όπως η ΕΡΤ. Το θέμα προέδρου το έθεσε μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Πρέπει να λειτουργήσουμε δημοκρατικά και να τα συζητήσουμε στα όργανα του κόμματος.», συνέχισε.



megatv.com