Αδειάζει η Αθήνα, γεμίζουν τα πλοία. Οι αδειούχοι του Ιουλίου φεύγουν, αλλά λόγω του κόστους των διακοπών μετατρέπονται σε αδειούχους… τετραημέρου.

Λίγοι φαίνεται πως θα καταφέρουν να απολαύσουν μια ολόκληρη εβδομάδα διακοπών και μόνο αν ευνοήσουν οι συνθήκες.

Φέτος οι διακοπές είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση της οποίας τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μόνο καλύπτουν το μισό κόστος.

Τα νησιά των Κυκλάδων είναι σχεδόν απλησίαστα. Ενδεικτικά για ένα ταξίδι στην Πάρο και για την επιστροφή μια οικογένεια θα πληρώσει 632 ευρώ.

Αυξήσεις ναύλων σε ένα χρόνο

Και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα το ταξίδι «καίει» τα πορτοφόλια αφού, όπως καταγγέλλει και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών, έχουν αυξηθεί τα εισιτήρια σε πολλά δρομολόγια. Κυρίως οι αυξήσεις εντοπίζονται:

-Πειραιάς – Ηράκλειο: 15,1%,

-Πειραιάς – Πάρος: 14,7%,

-Πειραιάς – Σίφνος: 14.7%,

-Πειραιάς – Ρόδος (με καμπίνα): 10,3%.

Με «αιματηρές» οικονομίες βγαίνει μια εβδομάδα ξεκούρασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δύο άτομα για τέσσερις ημέρες διακοπών θα ξοδέψουν έναν ολόκληρο μισθό μόνο για να ταξιδέψουν και να κοιμηθούν τρία βράδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: τον Ιούνιο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα καταγράφονται αυξήσεις 19,7% στα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ το πακέτο διακοπών εμφανίζεται πιο ακριβό κατά 12,7%. Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, οι τιμές είναι υψηλότερες κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι.

Παρά το βαρύ κόστος, τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας φεύγουν με πληρότητες που ξεπερνούν το 85%, αφού όλοι αξίζουν έστω και λίγες ημέρες ξεκούρασης.



megatv.com