Την ικανοποίησή του για τη νέα πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επανεκκίνησουν οι συνομιλίες για το κυπριακό εξέφρασε από την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε 24 ώρες πριν τη συνάντησή του με τον ΓΓ του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

«Επιτέλους η Κύπρος να πάψει να είναι το τελευταίο διαιρεμένο νησί το οποίο βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής επικράτειας και να υπάρξει μια δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη λύση του Κυπριακού ζητήματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση του MEGA αν ευσταθούν οι φήμες για μια πολυμερή συνάντηση προσεχώς, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα επόμενα βήματα ακόμα δεν είναι γνωστά.

«Δεν έχω να σας πω κάτι επ’αυτού. Όπως σας είπα, δεν γνωρίζω καν τις λεπτομέρειες του περιεχομένου της έκθεσης της κας Ολγκίν. Αυτό το οποίο είναι επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας

Για το νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα: Αν συνεχίσει να παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών, θα υποστεί συνέπειες.

«Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν θα αποκαλύψει αυτή τη στιγμή τα όπλα τα οποία έχει στη διάθεσή της για να απαντήσει σε μια ενδεχόμενη επιμονή της ηγεσίας της γειτονικής χώρας σε αυτή την τακτική», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αργά ή γρήγορα η ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας θα αντιληφθεί ότι αυτή η τακτική είναι παντελώς αντιπαραγωγική, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με την ελληνική θέση να έχει την καθολική συμφωνία των Συμμάχων χωρών στο ΝΑΤΟ.

Εντός της Συνόδου πάντως και ενώπιων των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Κρίστιαν Μίτσκοσκι χρησιμοποίησε τη συνταγματική ονομασία της χώρας του.



megatv.com