Στις ανακοινώσεις που έκανε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας το μεσημέρι της Τετάρτης, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε τα τρία μέτρα που αποφάσισε το Μαξίμου.

– Έκτακτη επαναφορά του τέλους στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, που θα επιβληθεί προσωρινά για τουλάχιστον δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο

– Προβλέπεται επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος όλων όσοι διαθέτουν κυμαινόμενα τιμολόγια, οριζόντια και χωρίς περιοριστικά κριτήρια, για τον Αύγουστο

– H ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αγορά ενέργειας. Υπέρ των καταναλωτών, θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός στρέβλωσης

Σε απόγνωση οι καταναλωτές

Την ίδια στιγμή, σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές εξαιτίας της ακρίβειας στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Μέσα σε μόλις 10 ημέρες η τιμή του στη χονδρική σκαρφάλωσε 238%.

«Είναι πανάκριβο, καίμε όλη μέρα το air condition γιατί έχει καύσωνα».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης για την στήριξη των καταναλωτών, χωρίς την οποία, όπως τόνισε, οι αυξήσεις στη χονδρική τιμή θα «ακουμπούσαν» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς φυσικής ενέργειας από φυσικό αέριο, για να επιδοτήσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο».

Στόχος, να βρεθούν άμεσα αποτελεσματικές λύσεις για να περιοριστεί η μέση τιμή χονδρικής ρεύματος.

«Φοβόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, ζεσταινόμαστε αλλά τι να κάνουμε», λένε οι πολίτες.

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για καθυστερημένη αντίδραση.

Η αγωνία των καταναλωτών κορυφώνεται, την στιγμή που τα κλιματιστικά στα νοικοκυριά και τα καταστήματα δουλεύουν στο φουλ εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα.



megatv.com