«Φρένο» στο ράλι των τιμών στα τιμολόγια του ρεύματος επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με παρέμβασή της, καθώς η αύξηση στις τιμές χονδρικής οδηγεί σε σημαντικές επιβαρύνσεις στα οικιακά τιμολόγια.

Στις ανακοινώσεις που έκανε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας το μεσημέρι της Τετάρτης, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε τα τρία μέτρα που αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου.

– Έκτακτη επαναφορά του τέλους στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, που θα επιβληθεί προσωρινά για τουλάχιστον δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο

– Προβλέπεται επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος όλων όσοι διαθέτουν κυμαινόμενα τιμολόγια, οριζόντια και χωρίς περιοριστικά κριτήρια, για τον Αύγουστο

– H ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αγορά ενέργειας. Υπέρ των καταναλωτών, θα ενεργοποιηθεί μηχανισμός στρέβλωσης

«Άμεσα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης»

Μιλώντας στο MEGA η βουλευτής ΝΔ Άννα Ευθυμίου έκανε λόγο για άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και εξήγησε πως η κρίση οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.

«Οι τιμές στην Ελλάδα δεν καθορίζονται από τη χώρα, αλλά από το χρηματιστήριο τιμών της ΕΕ. Η κρίση είναι εξωγενής, το πλαφόν στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας έληξε στις 30/06/2024 και επίσης υπάρχει η ευρωπαϊκή οδηγία που λέει ότι σε περίπτωση στρεβλώσεων η παρέμβαση θα πρέπει να γίνει μετά από 2-3 μήνες», εξήγησε.

Πυρά κατά των μέτρων και της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πλέον δυσβάσταχτη για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει την εφαρμογή του νόμου για φορολόγηση υπερκερδών για τα έτη 2022- 2023 με συντελεστή 90% και όχι 33%.

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει αφήσει το κομμάτι της ενέργειας σε 5 μεγάλες εταιρείες. Το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει από την αρχή πρόταση για κλιματικό πλαφόν στην ενέργεια και είχαμε μιλήσει για υπερκέρδη», είπε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας.

«Λάθος η συμπεριφορά Πολάκη»

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, μετά τους χυδαίους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμία δουλειά», «βούλωστο» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο.

Η Άννα Ευθυμίου ανέφερε πως ήταν άκρως αντιφατικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Συρεγγέλα και τη ζήτησε συγγνώμη, ενώ την ίδια στιγμή ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν παίρνει πίσω όσα είπε.

«Αυτό δείχνει μία υποκρισία. Νομίζω ότι τέτοιες εκφράσεις μειωτικές και σεξιστικές δεν χωράνε στο δημόσιο διάλογο», είπε η κα Ευθυμίου.

«Ήταν λάθος η συμπεριφορά Πολάκη», ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Κόκκαλης, με τον Απόστολο Πάνα να κάνει λόγο για μία «ιδιότυπη ασυλία του Παύλου Πολάκη».



megatv.com