Το λιμάνι Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη γίνεται στόχος σφοδρής επίθεσης από ισραηλινά μαχητικά. Δεξαμενές καυσίμων φλέγονται. Οι εκρήξεις είναι αλλεπάλληλες. Τοπικά Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 90 τραυματίστηκαν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως το χτύπημα είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι, αλλά –και- εξοπλισμό του Ιράν, το οποίο τους στηρίζει.

«Το λιμάνι, στο οποίο επιτεθήκαμε δεν είναι ένα «αθώο» λιμάνι. Χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, ως σημείο εισόδου όπλων, τα οποία δίνει το Ιράν στους Χούθι», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Η ισραηλινή επίθεση σε έδαφος της Υεμένης, ήταν η πρώτη, από όταν ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, στη Γάζα. Ήρθε ως αντίποινα, μόλις μία ημέρα μετά το χτύπημα των Χούθι με drone, στο κέντρο του Τελ Αβίβ, όπου έχασε τη ζωή του ένας Ισραηλινός και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα.

Εκπρόσωπος των φιλοϊρανών ισλαμιστών ορκίστηκε εκδίκηση, ανακοινώνοντας πως οι Χούθι εξαπέλυσαν βαλλιστικούς πυραύλους προς το νότιο Ισραήλ. «Οι ένοπλες δυνάμεις των Χούθι θα απαντήσουν στις κατάφωρες επιθέσεις και με τη βοήθεια του Θεού, δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν ζωτικούς στόχους του ισραηλινού εχθρού», σημείωσε εκπρόσωπος Χούθι.

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν έναν βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι, που είχε στόχο την πόλη Εϊλάτ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Στην Τεχεράνη, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε την Ουάσιγκτον πως «θρέφει» τις φλόγες του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Μία πανίσχυρη, πολιτική και οικονομική «οργάνωση», δηλαδή η Αμερική, εκμεταλλεύεται το σιωνιστικό καθεστώς. Πολεμούν εναντίον των ομάδων αντίστασης και δεν καταφέρνουν να τις νικήσουν», είπε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Στέλνω μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ: μην έχετε αυταπάτες. Θα προστατευθούμε με κάθε τρόπο, σε κάθε μέτωπο. Όποιος μας βλάψει, θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα, για την επίθεσή του», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν ακατάπαυστα την Λωρίδα της Γάζας.

Το τελευταίο 24ωρο, 65 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς στους προσφυγικούς καταυλισμούς Νουσεϊράτ και Μπουρέϊζ, στην κεντρική Γάζα.



megatv.com