Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο πόρισμα (300 σελίδων) που υπέβαλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είχε διατάξει την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για την υπόθεση.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός συμφωνεί, όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση, με τον συνάδελφό της.

Αντίθετα, κατά την κρίση των ανώτατων εισαγγελέων, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για πραγματικούς ιδιοκτήτες εταιρειών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκησαν στην υπόθεση για το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου επικοινωνιών, το οποίο όμως κατά τον χρόνο τέλεσης της αξιόποινης πράξης ήταν πλημμέλημα και ως εκ τούτου ισχύει η επιεικέστερη διάταξη και η υπόθεση θα παραπεμφθεί απευθείας στο ακροατήριο.

Από εδώ και πέρα, αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για τους ιδιοκτήτες των δύο εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται με το σκάνδαλο.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Στην έκδοση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της.

Παράλληλα, πηγές του Μαξίμου σημειώνουν την εμπιστοσύνη τους στις ανεξάρτητες δικαστικές Αρχές για το σκέλος της υπόθεσης που εκκρεμεί.



megatv.com