Ωστόσο, η δικογραφία τίθεται στο αρχείο για το κομμάτι που αφορά στην ΕΥΠ καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο που να συνδέει το κακόβουλο λογισμικό predator με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου Αχιλλέας Ζήσης όπως προκύπτει από το πολυσέλιδο πόρισμα που υπέβαλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία είχε διατάξει την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, η κυβέρνηση επιμένει και σήμερα πως σέβεται τις αποφάσεις αυτές και δεν τις σχολιάζει, τουλάχιστον κατά το σκέλος που αφορά το συγκεκριμένο πόρισμα.

Όσον αφορά το σκέλος της υπόθεσης που εκκρεμεί η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πως θα περιμένει, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια με το πρώτο σκέλος.

Αυτό που σχολιάζουν κυβερνητικοί παράγοντες, είναι πως όσοι σπεύδουν να καταδικάσουν το τι λέει το πόρισμα μιλούν για κάτι που δεν γνωρίζουν γιατί δεν το έχουν διαβάσει.

«Να επαναφέρει ο πρωθυπουργός τον κ. Δημητριάδη και να συνεχίσουν το κοινό έργο τους. Καλή ακρόαση!»

Το πόρισμα προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη για την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν αιχμηρότατο.

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, που θεώρησα ότι «υπήρξε εμπλεκόμενος» στο σκάνδαλο ΕΥΠ-Predator. Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τον «παραίτησε» και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προσθέτει δηκτικά: «Παροτρύνω τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει άμεσα τον κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου για να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία και να συνεχίσουν το κοινό τους έργο. Εύχομαι και στους δύο καλή ακρόαση».]

Σήμερα επανήλθε με μία νέα ανάρτηση, στην οποία αναφέρει:

«Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το Μαξίμου παρακολουθούσε νόμιμα τους υπουργούς του και τους αντιπάλους του! Αν όμως δεν είναι το Μαξίμου που παρακολουθούσε το μισό πολιτικο-οικονομικό σύστημα της χώρας, τότε κ. Μητσοτάκη, προκύπτει για εσάς άλλο αδυσώπητο ερώτημα: Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;».

«Σκοτεινός παρακρατικός μηχανισμός η κληρονομιά Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία της πολιτικής του διαδρομής, σήμερα σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτική του κληρονομιά: ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον καταγράψει ως τον εντολέα της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο πρακτικές μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου. Αυτή η σκοτεινή κληρονομιά θα σας ακολουθεί μέχρι το τέλος της πολιτικής σας διαδρομής, κ. Μητσοτάκη».

Ξεκαθάρισε επίσης, πως θα συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει κινητικότητα στη Βουλή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, και Πλεύσης Ελευθερίας προκειμένου να υπάρξει μία κοινή πρωτοβουλία, η οποία θα ζητά τη σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα πρέπει να διαβιβαστούν σε αυτήν όλα τα έγγραφα της προκαταρκτικής εξέτασης μαζί με το πόρισμα της υπόθεσης των υποκλοπών.

«Απόλυτη μπανανία»

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις έθεσε και η πρώην υπεύθυνη ασφαλείας του facebook,  Άρτεμις Σίφορντ, θύμα παρακολούθησης και αυτή, σχετικά με το ποιος  ήταν ο υπεύθυνος των παρακολουθήσεων.

«Απόλυτη μπανανία. Έχουμε ακόμα την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ανεξάρτητη και ικανή δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και εδώ κοτζάμ Άρειος Πάγος δεν μπορεί να βρει σχέση ΕΥΠ και Predator. Η δική μου υπόθεση και ΜΟΝΟ αποκλείει άλλη εξήγηση, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για τους χειριστές του Predator να ξέρουν για το ραντεβού του Covid αν δεν είχαν πρόσβαση μέσω ΕΥΠ. Η μόνη άλλη εξήγηση, πολύ λιγότερο πειστική αλλά και πολύ περισσότερο προβληματική, θα ήταν να έχει γίνει από το Ψηφιακής (που είχε τον εμβολιασμό) – πάλι δηλαδή το κράτος. Τι έχει να πει για αυτό ο Άρειος Πάγος;».

Τι δήλωσε Γεωργιάδης & Φλωρίδης

Το κοινοβούλιο έχει πάρει «φωτιά» μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε από την αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα έπρεπε να πουν συγγνώμη στον Γρηγόρη Δημητριάδη που συκοφαντήθηκε. Πολύ σωστά παραιτήθηκε, σήμερα όμως έχουμε ένα οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα της δικαιοσύνης, που λέει ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της ΕΥΠ».

Αργά το βράδυ τοποθετήθηκε επί του θέματος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

«Εδώ ζήσαμε μια θεσμική κατρακύλα πρωτοφανή, απίστευτη, μοναδική, εξωφρενική, δεν έχων πως να την περιγράψω. Να επιτίθεσαι δηλαδή στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό για ένα πόρισμα το οποίο αγνοείς».



megatv.com