Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπότεφ:

Για το τι πρέπει να προσέξει περισσότερο η ομάδα του από τον Παναθηναϊκό: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες. Τον σέβομαι ως ομάδα, ως σύνολο, για την ιστορία του. Βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και καταλαβαίνω πως θα φέρουν και άλλους παίκτες. Μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα με μία κίνηση. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να μην τους δώσουμε πολύ χώρο. Πολλές φορές μπορεί να είσαι καλά προετοιμασμένος, αλλά δεν αρκεί. Με ένα γκολ μπορούμε να στείλουμε το ματς στην παράταση, άρα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό».

Για το κλίμα στις τάξεις της Μπότεφ: «Σίγουρα είμαστε ήρεμοι. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σπουδαίο ματς. Για μένα η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Και η ομάδα για μένα είναι οικογένεια, περνάω με τα παιδιά περισσότερο χρόνο από όσον με τους δικούς μου ανθρώπους. Μπορεί να είχα περισσότερο συναισθηματισμό μετά το πρόσφατο ματς, αλλά είμαστε Βαλκάνιοι. Και πρώτα απ’ όλα, είμαστε άνθρωποι. Έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι άνθρωποι έχουν δημόσιο λόγο και αυτό που συνέβη πρόσφατα, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Έπρεπε να σταθώ μπροστά από τον παίκτη μου, να τον προστατεύσω».

Για το αν πιστεύει ακόμα ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί: «Πιστεύω ακόμα ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Έχουμε πιθανότητες, πρέπει να το πιστέψουμε. Για να αποκλείσουμε, όμως, τον Παναθηναϊκό πρέπει όλοι να βρεθούμε στην καλύτερή μας μέρα, οι προπονητές, οι παίκτες και ο κόσμος».

Για το ιδανικό, για εκείνον σενάριο, για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Το ιδανικό σενάριο είναι να κερδίσουμε με δύο γκολ διαφορά. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα. Παίζουμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, πρέπει να τους σεβαστούμε. Τους καλωσορίζουμε, θέλουμε να μιλάνε με καλά λόγια για την Βουλγαρία, για το Πλόβντιβ, για την ομάδα μας. Μετά το τέλος του αγώνα, όμως, θέλω εμείς να έχουμε προκριθεί».

Τους παίκτες του συλλόγου εκπροσώπησε ο σέντερ φορ, Ούτζα, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του:

«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Να παίξουμε ένα καλό ματς μπροστά στον κόσμο μας. Αν προκριθούμε σίγουρα θα πανηγυρίσω με τους συμπαίκτες μου, αλλά υπάρχει δρόμος μέχρι τότε. Δεν αισθάνθηκα από την αρχή ότι χρειάζομαι χρόνο για να προσαρμοστώ. Έχουμε πολύ καλή κατανόηση. Θα έλεγα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά θέλω περισσότερα».//ΝΚ



ertsports.gr