Η υποχρέωση της τοποθέτησης και η μορφή της σήμανσης καθορίζεται με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατόπιν πρότασης του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Το ειδικό αυτοκόλλητο θα αναγράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά τις υποχρεώσεις του οδηγού του ταξί ως προς τον τρόπο πληρωμής.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός υποχρεούται:

– Να εκδίδει απόδειξη στο τέλος της διαδρομής

– Να δέχεται πληρωμή με κάρτα

Ο πελάτης δεν υποχρεούται:

– Να πληρώσει με μετρητά

– Να πληρώσει πριν λάβει τη νόμιμη απόδειξη

Η παραγωγή του αυτοκόλλητου γίνεται από την ΑΑΔΕ, με δαπάνες που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της. Κατόπιν, τη διαθέτει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί ώστε αυτή να μεριμνήσει για την εφαρμογή της απόφασης.

Τα ταξί υποχρεούνται να έχουν επικολλήσει την ταμπέλα στο όχημα εντός τριών εβδομάδων από την παραλαβή τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

«Είχαμε πολλές καταγγελίες για τους οδηγούς ταξί ότι δεν εκδίδουν απόδειξη ή δε δέχονται πληρωμή με κάρτα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο φοροτεχνικός Ευστάθιος Βελισσαράκος.

«Πολλές φορές δεν υπάρχει σύνδεση της ταμειακής με το POS λόγω internet με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί με κάρτα».

«Το ίδιο συμβαίνει και με τις λαϊκές. Σε κάποιες περιοχές δεν πιάνουν τα POS», λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.



megatv.com