Ελεύθερος είναι από σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας. Ο άνθρωπος που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ, ο μοναδικός προφυλακισμένος για την τραγωδία των Τεμπών.

«Στην απύθμενη και ανείπωτη λύπη μας και στεναχώρια προστίθεται και η απογοήτευση με την πράξη αυτή», δήλωσε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα, τρίτο κατά σειρά, του 60χρονου, υπό όρους Tου επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Χθες δόθηκε η εντολή, σήμερα βγήκε. Υπάρχουν ευθύνες πολύ πάνω από τον σταθμάρχη», είπε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος.

Την 1η Σεπτεμβρίου έληγε το 18μηνο της προφυλάκισής του και διαφαινόταν ο κίνδυνος να αποφυλακιστεί χωρίς περιοριστικούς όρους.

«Δεν μπορείς να πιστέψεις και στις 57 οικογένειες πώς ακούγεται αυτό στα αυτιά. Είναι το χειρότερο. Τουλάχιστον να ξεκινήσει (η δίκη). Να μπουν κάποιοι φυλακή, να ηρεμήσουν οι ψυχές τους. Ζεις με τον πόνο κάθε μέρα. Να μην κλαίνε άλλε μανούλες», είπε η μητέρα της Κλαούντιας Λάττα.

Σε βάρος του σταθμάρχη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών εξ αμελείας κατά συρροή.

ΩΡΑ 23:41
ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ): Από που έδιωξες το 62;
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Στη γραμμή κα.. Ανόδου κανονικά.
ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ): Γιατί αυτοί λένε ότι έχει γίνει εμπορικό με… τέτοιο… έχει γίνει σύγκρουση.
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αμάν!

Το κλειδί όμως έμεινε γυρισμένο διαγώνια. Το τρένο ήταν στην κάθοδο, ολοταχώς προς τον θάνατο.

«Βάσει νόμου ο σταθμάρχης μπορεί να πάει σπίτι του. Αλλά ο νόμος να μην ισχύει μόνο όταν είναι για τις αποφυλακίσεις, να ισχύει και για τις φυλακίσεις», δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας θυμάτων.

59 ετών, πατέρας δύο παιδιών, ο σταθμάρχης είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση τους τελευταίους μήνες, παρότι το ηλικιακό όριο είναι τα 42 έτη.

Η δίκη αναμένεται στις αρχές του 2025. Στο εδώλιο θα καθίσουν – με τα σημερινά δεδομένα – 41 άτομα.



megatv.com