Mετά από πολύωρες ζυμώσεις και διαβουλεύσεις τα κόμματα της κεντροαριστεράς κατέληξαν σε 4 παρεμφερή αλλά ξεχωριστά αιτήματα αντί κοινού κειμένου, στη βάση της πρότασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου για σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για αρχειοθέτηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου ως τον ενορχηστρωτή των παρακολουθήσεων.

«Για τον Ουμπέρτο Έκο, Αύγουστος ήταν ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αύγουστος είναι ο μήνας που ξεπλένει τα ίχνη του καθεστώτος του. Τώρα που λείπουν οι πολίτες, χορεύουν τα τρωκτικά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα κόμματα να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου ενώ επανέλαβε ότι θα προσφύγει εκ νέου στο ΕΔΔΑ.

«Η απόφαση αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα όριο στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όχι μόνο πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά τώρα υπάρχει και ένα δεύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της συγκάλυψης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η αντιπολίτευση επιτίθεται στη δικαιοσύνη χωρίς να γνωρίζουν τι λέει το πόρισμα για την υπόθεση τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Τη σύγκλιση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για να συζητηθεί η υπόθεση των υποκλοπών ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.



megatv.com