Μετά από το σκάφος που εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας και άλλο σκάφος με λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στα ανοιχτά του Ιονίου.

Αλλοδαποί πέντε εθνικοτήτων κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής είναι οι επιβαίνοντες σε μικρό ιστιοπλοϊκό σκάφος που εντοπίστηκε δυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσά τους βρίσκονται τουλάχιστον 7 παιδιά. Οι περίπου 75 επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν από τάνκερ το οποίο κατευθύνεται προς το Κατάκολο και αναμένεται να φτάσει κοντά στο λιμάνι περίπου στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν τους παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι αρχικά θα παραμείνουν στο χώρο της νότιας προβλήτας του λιμένα καθώς το πρωί αναμένονται δύο κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα δέσουν στο κεντρικό προβλήτα. Τόσο η διοίκηση του Δημοτικού Λμενικού Ταμείου Πύργου υπό τον πρόεδρο Κώστα Νίκολούτσο, όσο και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κατακόλου έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες υποδοχής με την ανάλογη μέριμνα για παροχή βοήθειας.

ilialive.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



agrinio24.gr