O εθνικός μας ύμνος ηχεί στο Σταντ ντε Φρανς. Για την Ελλάδα. Για το πρώτο της χρυσό στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Πάνω στο βάθρο στέκεται ως συνήθως ήρεμος και φουσκώνει από υπερηφάνεια.

Έστω κι αν ο 26χρονος άλτης έχει ανέβει αναρίθμητες φορές κορυφή, ξεχωρίζει εκείνες που είναι για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

«Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον εθνικό ύμνο, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Κάθε φορά είναι διαφορετικό. Μπορώ να πω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο σημαντικό και εντυπωσιακό», παραδέχθηκε ο ίδιος.

Ωστόσο, εφέτος η στιγμή αυτή θα του μείνει χαραγμένη στη μνήμη και για ακόμα ένα λόγο.

«Μ’ άρεσε περισσότερο σήμερα γιατί υπήρχαν άτομα στις κερκίδες αυτή τη φορά. Στο Τόκιο δεν υπήρχε κανένας. Ήταν και η μητέρα μου με την αδερφή μου. Είναι ξεχωριστό αυτό».

Γι’ αυτό άλλωστε πριν παραλάβει το μετάλλιό του ένιωσε το χρέος να υποκλιθεί στο κοινό που εκείνη τη στιγμή τον αποθέωνε.

Μία ημέρα μετά το πέταγμά του στα 8 μέτρα και 48 εκατοστά και τα παράπονά του στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, ο Μίλτος αισθάνεται περισσότερο γεμάτος από τον αγώνα του.

«Ναι τα είδα όλα τα άλματά μου, πάντα το κάνω αυτό. Όλες τις λεπτομέρειες. Οκ, ευχαριστημένος είμαι».

Ενάμιση χρόνο μετά το μίτινγκ στο Τορούν, αλλά και λίγες ημέρες μετά το 2ο Piraeus Street Long Jump, το σήριαλ με τα παπούτσια συνεχίζεται.

«Είχα ένα θέμα τις τελευταίες ημέρες. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω τώρα. Με τα παπούτσια μου ήταν το θέμα πάλι. Και έπρεπε να φορέσω πάλι καινούργιο μοντέλο, που δεν το έχω ξαναφορέσει. Δεν είχα χρόνο να το συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση όση έχω σε αυτό το κομμάτι».

Οι πυρσοί δεν σταματούν να ανάβουν στο Ολυμπιακό Χωριό, για μια ακόμα αποθεωτική υποδοχή. Αυτή τη φορά για τον Χρυσό Μίλτο.


Μέχρι την επόμενη ολυμπιακή δόξα, στους Αγώνες του Λος Άντζελες, το ταξίδι του Μίλτου θα συνεχιστεί, με τον ίδιο να ελπίζει να ξεπεράσει το 8,66 του Λούη Τσάτουμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Μίλτος Τεντόγλου επιθυμεί να είναι σημαιοφόρος για την χώρα μας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2028 στο Λος Άντζελες.



megatv.com