Οι κάμερες του καταστήματος κατέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια την άγρια συμπλοκή, τους πυροβολισμούς και το άγριο ξύλο, με τους δεκάδες θαμώνες, ανάμεσά τους και παιδιά, να τρέχουν έντρομοι έξω από το μαγαζί για να σωθούν.

Το χρονικό

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή που η παρέα των 7 Βούλγαρων έχει ρίξει στο έδαφος τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο 55χρονος δέχεται μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το κορμί.

Θαμώνες σηκώνονται έντρομοι από τα τραπέζια τους και τρέχουν προς την έξοδο για να σωθούν. Ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Επικρατεί το απόλυτο χάος.

«Σκηνές ταινίας, πιστολίδια, ο κόσμος να ουρλιάζει γιατί είχε οικογένειες μέσα με παιδάκια», περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο μαγαζί καταφθάνουν μπράβοι έτοιμοι να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα. Εκτοξεύονται καρέκλες και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια πέφτουν «βροχή» οι πυροβολισμοί από τους άνδρες που πουλούσαν προστασία.

Αιμόφυρτοι στο έδαφος κείτονται ένας 40χρονος από τη Βουλγαρία που έχει δεχθεί σφαίρα στο στέρνο και ένας 32χρονος ομοεθνής του με τραύμα από σφαίρα στο χέρι.

Μια εργαζόμενη προσπαθεί να φυγαδεύσει τον κόσμο που έχει τρομοκρατηθεί.

«Είχαμε την τύχη, κάποια εργαζόμενη εκεί στο εστιατόριο, μας φυγάδευσε και μας έβαλε μέσα σε έναν στεγασμένο χώρο γραφείου όπου ξαπλώσαμε κάτω και περιμέναμε μέχρι να έρθει η Αστυνομία».

Λίγα λεπτά αργότερα, οι αστυνομικοί μπαίνουν στον χώρο και περνούν χειροπέδες αρχικά σε 5 άτομα. Κάποιοι καταφέρνουν και διαφεύγουν.

Πάνω τους εντοπίζουν μαχαίρια, πτυσσόμενα γκλομπ και σπρέι πιπεριού.

8 συλλήψεις

Από το βίντεο ντοκουμέντο, οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν όλους όσοι πήραν μέρος στο αιματοβαμμένο επεισόδιο από το οποίο λίγο έλειψε να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πολυγύρου σε δύο ακόμα Βούλγαρους θαμώνες αλλά και στον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος μετά από απόφαση του εισαγγελέα.

Ανάμεσα στα 3 άτομα που κλήθηκαν εκ των υστέρων στο περιστατικό και έβγαλαν τα όπλα, και δύο Έλληνες σεσημασμένοι, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Πρόκειται για γνώριμους των Αρχών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για προστασία σε μαγαζιά και εκβιασμούς. Φαίνεται να εμπλέκονται και σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, καθώς φέρονται να έχουν πυροβολήσει έξω από άλλο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη το 2021.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Πολυγύρου, που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για προστριβές μεταξύ των μελών της βουλγαρικής μαφίας. Άλλωστε ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ο 41χρονος «Κίρχο» ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει στην ηγετική ομάδα του περιβόητου «Τάκη», το αφεντικό του υπόκοσμου στη Βουλγαρία, ή αλλιώς αποκαλούμενου «βασιλιά της κοκαΐνης». Έχει απασχολήσει τις βουλγαρικές Αρχές πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ το 2016 είχε συλληφθεί στο Μπαλί για υπεξαίρεση πιστωτικών καρτών.

Η καθυστέρηση της παραγγελίας φαίνεται πως ήταν το πρόσχημα για τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στο παραλιακό μαγαζί.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος στη Χαλκιδική διατηρεί κατάστημα εστίασης και στη Σόφια, το οποίο είναι στέκι της βουλγαρικής ελίτ αλλά και βουλευτών της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φίλος με τον αρχηγό της παρέας των 7 που ξεκίνησαν το αιματηρό επεισόδιο. Είναι αυτός που, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τους μπράβους, καθώς, όπως είπε στον δικηγόρο του, αν δεν πήγαιναν στο σημείο, θα τους είχαν σκοτώσει.

Οι 5 από τους 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πολυγύρου. Οι δύο από τους 5, που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αναμένεται να υποστηρίξουν πως βρίσκονταν σε άμυνα, ενώ οι άλλοι δύο, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων, ο ένας θα υποστηρίξει πως δεν γνώριζε ότι είναι παράνομο να έχει μαζί του γκλομπ, ενώ ο δεύτερος ότι το σπρέι πιπεριού και το γκλομπ που βρέθηκαν στο όχημά του, δεν είναι δικά του, αφού το ΙΧ είχε νοικιαστεί.

Το παραλιακό μαγαζί παραμένει και σήμερα κλειστό περικυκλωμένο από αστυνομικούς της Ασφάλειας.



megatv.com