Η φετινή ξηρασία, έχει συμβάλει στη μειωμένη παραγωγή και τη συνακόλουθη αύξηση των τιμών, ενώ με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης, από τις επόμενες βδομάδες, οι τιμές αναμένεται να τσιμπήσουν ακόμη περισσότερο.

Στα ύψη οι τιμές τα κηπευτικά

Λιγοστός ο κόσμος στη λαϊκή αγορά, γεμάτοι οι πάγκοι, άδεια τα καρότσια.

Οι καταναλωτές ψάχνουν τους πάγκους, κοιτάζουν τα πορτοφόλια τους, μετανιώνουν. Οι τιμές των καλοκαιρινών φρούτων και λαχανικών, που αυτή την εποχή θα έπρεπε να είναι αρκετά χαμηλές, δεν πέφτουν σε καμία περίπτωση κάτω από το ευρώ.

Ο καύσωνας και η ανομβρία του καλοκαιριού φταίνε, σύμφωνα με τους έμπορους και τους παραγωγούς, που σήμερα στη λαϊκή πούλησαν τα κηπευτικά σε πολύ υψηλές για την εποχή τιμές.

-Τομάτες 1,78€/κιλό

-Μελιτζάνες 1,50€/κιλό

-Πιπεριές  1,20€/κιλό

-Αγγουράκια 0,98€/κιλό

-Φασολάκια 3,50-4€/κιλό

Ήδη τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι ανατιμήσεις στα φρέσκα λαχανικά έφτασαν το 3,5%.

Στα ύψη οι τιμές των φρούτων

Όμως ούτε και τα φρούτα «δροσίζουν» από τη ζέστη, αφού βάζουν «φωτιά» στα πορτοφόλια των καταναλωτών που περίμεναν ότι στη λαϊκή θα τα βρουν πιο φθηνά.

Σήμερα στη λαϊκή αγορά πουλήθηκαν:

-Ροδάκινα 1,98€/κιλό

-Σταφύλια 2,50€/κιλό

-Σύκα 3,50€/κιλό

-Πεπόνι 1,5€/κιλό

Καρπούζι 0,85€/κιλό

Την ίδια ώρα, είναι έντονοι οι προβληματισμοί για το ενδεχόμενο νέων ανατιμήσεων στα οπωροκηπευτικά το φθινόπωρο λόγω της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική, όπου κάηκαν θερμοκήπια και καλλιέργειες.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης διαβεβαιώνει ότι δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ελλείψεις προϊόντων λόγω των φυσικών καταστροφών και συστήνει στους καταναλωτές να κάνουν εντατική έρευνα πριν προχωρήσουν στις αγορές τους.



megatv.com