Σήμερα το βράδυ έπεσε αυλαία στο Συνέδριο των Δημοκρατικών στο οποίο η Κάμαλα Χάρις δέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών και αποθεώθηκε από 25.000 κόσμο.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Χάρις εξαπέλυσε σφοδρά πυρά εναντίον του Τραμπ. Έδωσε ωστόσο και έναν αισιόδοξο τόνο, για το πώς θα προχωρήσει μπροστά η χώρα, και εμφανίστηκε ενωτική λέγοντας πως «θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών».

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως «αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η αντιπρόεδρος και υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων.

Υποσχόμενη να είναι η πρόεδρος «όλων των Αμερικανών», η Κάμαλα Χάρις σχολίασε πως παρότι «από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι η ομιλία του Τραμπ

Πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι έδωσε τη νέα του υπαίθρια προεκλογική ομιλία, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον περασμένο μήνα, στις 13 Ιουλίου, ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντίπαλό του των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ομιλία που έδωσε στην πολιτεία της Βόρεια Καρολίνα, υποστήριξε πως η Χάρις ανήκει στη «ριζοσπαστική αριστερά», προφητεύοντας πως θα καταστραφούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε περίπτωση νίκης της.

Ο Τραμπ υποστήριξε στην ομιλία του πως εάν ήταν εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα γινόταν ποτέ ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, ούτε και στην Ουκρανία και πως θα σταματούσε αυτούς τους πολέμους με ένα και μόνο τηλεφώνημα.

Τα «ελληνικά συμφέροντα» στην ομάδα της Χάρις

Φαίνεται πως υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί τα «ελληνικά συμφέροντα» στην σκληρή ομάδα της Κάμαλα Χάρις, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, το πρόσωπο-κλειδί είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου διεθνών υποθέσεων του Σικάγο, ο κ. Ντάντλερ, ο οποίος έχει συναντηθεί και με τον κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα και τον κ. Χριστοδουλίδη στην Λευκωσία.

Συνδέεται με το Συμβούλιο ελληνοαμερικανικής ηγεσίας και τον Έντι Ζεμενίδη. Είναι στενός φίλος του Φίλιπ Γκόρντον που είναι ο Σύμβουλος εθνικής αφαλείας της Κάμαλα Χάρις. Και οι δυο θεωρείται ότι θα έχουν θέση στην επόμενη κυβέρνηση στην περίπτωση που εκλεγεί η Χάρις.

Ο κ. Γκόρντον θα συνεχίσει πιθανότατα να είναι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο ενώ ο κ. Ντάντλερ θεωρείται το φαβορί για την θέση του υφυπουργού για ευρωπαϊκές υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.



megatv.com