Οδηγείται με αυτοκινητοπομπή στο σημείο όπου τον παραλαμβάνει ελικόπτερο και τον μεταφέρει στην Καρλσρούη.

Ο νεαρός ομολόγησε σε περίπολο της αστυνομίας ότι αυτός είναι που ψάχνουν. Πρόκειται για τον 26χρονο με το όνομα Ισσά αλ Η. από τη Συρία και τα ρούχα του ήταν βρόμικα και με κηλίδες αίματος.

Σύμφωνα με την Bild, στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο του μακελειού, ο Ισσά έχασε τα χαρτιά του. Ίσως γι’ αυτό και παραδόθηκε μόνος του.

Το SPIEGEL σημειώνει ότι ο 26χρονος έπρεπε να έχει φύγει από τη χώρα πολύ πριν την επίθεση.

Έπρεπε να απελαθεί στη Βουλγαρία που ήταν ο τελευταίος σταθμός του προς τη Γερμανία, αλλά κρύφτηκε και η απέλαση δεν έγινε.
Όμως από το τέλος του 2023, του είχε χορηγηθεί το καθεστώς προστατευόμενης μετανάστευσης για όσους προέρχονται από χώρες με εμφύλιες συρράξεις.

Δεν ήταν γνωστός ως εξτρεμιστής ισλαμιστής όμως το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη, τον χαρακτήρισε στρατιώτη του.

Εν τω μεταξύ, η αντιτρομοκρατική συνέλαβε έναν άνδρα σε επιδρομή σε ξενώνα για αιτούντες άσυλο, όχι μακριά από το σημείο της επίθεσης.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης και 150 μέτρα από το σημείο όπου οι ερευνητές, βρήκαν το μαχαίρι του δράστη.



megatv.com