Συγκεκριμένα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανήρτησαν βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τους επιθετικούς πυραύλους που διαθέτει η χώρα και το βεληνεκές τους, διερωτώμενοι: «Με ποιους από τους πυραύλους του το Ιράν μπορεί να στοχεύσει το Ισραήλ;».

Σημειώνεται πως o νέος υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, προχώρησε σε νέες απειλητικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ, κάνοντας σαφές πως η ιρανική ηγεσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια αντιποίνων για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, σε χρόνο και με τρόπο που εκείνη θα επιλέξει.

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στις 31 Ιουλίου, για την οποία ο Αραγτσί ανέφερε, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, ότι αποτελεί «ασυγχώρητη παραβίαση της ασφάλειας και της κυριαρχίας του Ιράν».

Κλιμάκωση

Σε αυτό το κλίμα, και με το μέτωπο στον Λίβανο να είναι ανοιχτό, με συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ πως και οι δύο χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν, ακόμα και με πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

Όλα αυτά, την ώρα που το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τους Παλαιστινίους, τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινές επιθέσεις σε καταυλισμούς.

Με την κατάσταση να μυρίζει «μπαρούτι», η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να προχωρήσουν στην επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.



megatv.com