Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση θα βρεθούν όσοι συλληφθούν από τον επόμενο μήνα, να κυκλοφορούν το ΙΧ αυτοκίνητό τους, ενώ έχουν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες τους, να εμφανίζουν παραπλανητική εικόνα για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, να μην έχουν ψηφιακό πελατολόγιο κ.α., καθώς η ΑΑΔΕ εισάγει μία σειρά νέα εργαλεία τα οποία θέτει σε εφαρμογή με στόχο να φράξει ακόμη περισσότερο τις διεξόδους φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα εντείνει τους ελέγχους της, εστιάζοντας την προσοχή της σε ακίνητα, οχήματα και επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω νέων ψηφιακών υπηρεσιών που τίθενται σε εφαρμογή.

Ηλεκτρονικό μάτι για ΙΧ σε κυκλοφορία, ενώ έχουν καταθέσει πινακίδες

Ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA, πως, «Η Ανεξάρτητη αρχή μπορεί να διαπιστώσει εάν το αυτοκίνητο έχει περάσει ΚΤΕΟ, είναι ασφαλισμένο. Το πρόστιμο στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι στην κυκλοφορία ενώ έχει τεθεί σε ακινησία είναι 10.000 ευρώ και στην περίπτωση υποτροπής είναι 30.000 ευρώ. Είναι υψηλό το πρόστιμο αλλά μερικοί το ρισκάρουν».

Ψηφιακό πελατολόγιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024 και πλήθος νέων εφαρμογών

«Ενδέχεται να επανέλθουν τα «βιβλία» καταγραφής πελατών σε διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών ούτως ώστε να γίνεται άμεση διασταύρωση με το myData. Όταν διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των αποδείξεων είναι μικρότερος από τον αριθμό των πελατών που έχει καταγραφεί θα επιβάλλονται τα δέοντα», σημείωσε ο κ. Μουζάκης.

«Θα πρέπει να βρεθούν δικλείδες ασφαλείας γιατί πχ σε ένα ιατρείο μπορεί να μπει κάποιος και απλά να ρωτήσει κάτι και να πρέπει να πληρώσει», επεσήμανε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος.



megatv.com