Άγνωστο αν θα λειτουργήσει το λούνα παρκ στον Άγιο Μάμα

Οι εικόνες αυτές, καθώς και όσα έχουν γίνει γνωστά για τις παραλείψεις και τα λάθη που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν, έχουν οδηγήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε λούνα παρκ τα οποία στήνονται σε πανηγύρια, όπως αυτό στον Άγιο Μάμα στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Προποντίδας, αν και ο επιχειρηματίας που έχει στήσει το λούνα παρκ έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τα παιχνίδια, στο σημείο αναμενόταν να γίνει αυτοψία από ιδιώτη μηχανικό προκειμένου να δοθεί τελικά το πράσινο φως για τη λειτουργία του.

Ωστόσο, αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο σημειώνει ότι δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στο σημείο για να ελέγξει τον χώρο.

Ο δήμαρχος Προποντίδας τόνισε ότι αν δε λάβει τα αποτελέσματα της αυτοψίας, δε θα δώσει άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ, το οποίο θα παραμείνει κλειστό σήμερα, πρώτη ημέρα του πανηγυριού, με άγνωστο το μέλλον του για τις υπόλοιπες ημέρες.

Σημειώνεται πως αν και τον έλεγχο τον κάνει ουσιαστικά η τεχνική υπηρεσία του δήμου, λόγω της υποστελέχωσης που επικρατεί, ο δήμος Προποντίδας αποφάσισε να αναθέσει τον έλεγχο σε ιδιώτη μηχανικό.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμα, το μεγαλύτερο της περιοχής, δε θα έχει λούνα παρκ, αφού αν δεν ελεγχθεί από ειδικό μηχανικό, δε θα δοθεί άδεια λειτουργίας.



megatv.com