Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μετέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα βιασμού από την 20χρονη πρώην σύντροφό του.

Ο νεαρός ανέφερε πως η κοπέλα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και τον βίασε.

Κατά τον καταγγέλλοντα, όλα έγιναν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Πανοράματος. Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του 18χρονου, η 20χρονη εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη. Μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη.

Από την πλευρά της η γυναίκα, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει πως η επαφή τους ήταν συναινετική, ενώ εκείνο το βράδυ ισχυρίστηκε πως ο άνδρας είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι γνωρίστηκαν μέσω Instagram, είχαν 10 μήνες σχέση και όταν εκείνη του είπε να χωρίσουν, ο 20χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

«Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση»

«Άλλοι το καταλαβαίνουν σοβαρά, άλλοι κάνουν πλάκα, άλλοι λένε τι είναι αυτά που μας πουλάτε και είναι δύσπιστοι πάρα πολύ», λέει, μιλώντας για το θέμα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση που διερευνάται, έχει ανοίξει ήδη προανάκριση. Είναι πολύ δύσκολο για τον νεαρό να αποδείξει του λόγου του αληθές διότι υπάρχουν και φυσικά δεδομένα τα οποία μερικές φορές αποκλείουν τέτοια δρώμενα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, θα περιμένουμε πώς θα αποφανθούν. Είναι ένα παράξενο και πρωτοφανές γεγονός το οποίο καταγγέλλεται. Θα ήταν τελείως διαφορετικό αν ήταν ένα παιδί ανήλικο. Είναι ο λόγος του ένα ενάντια στον λόγο του άλλου».

Ο ίδιος επισημαίνει πως:

«Γνωρίζουμε ότι πιέστηκε πάρα πολύ η φερόμενη ως δράστις να συναντηθεί μαζί του μετά από κλάματα και παρακάλια ημερών διότι είχε τελειώσει η σχέση. Γνωρίζουμε ότι της ανέφερε, όπως αναφέρει, ότι αν δε με δεις να το συζητήσουμε, θα αυτοκτονήσω. Γνωρίζουμε πάρα πολλά πράγματα. Ας αφήσουμε την προανάκριση».

«Θύμα μπορεί να είναι ένας άντρας»

«Θύμα μπορεί να είναι ένας άντρας. Η πράξη του βιασμού πρέπει να έχει το στοιχείο της βίας ή της απειλής», λέει από την πλευρά της η ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά.

«Κάποιος άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ δεν μπορεί να εξωτερικεύσει τη βούλησή του για αντίσταση και συνεπώς, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να μην υπάρχει βία με αυτήν την έννοια αλλά πόσα είναι τα θύματα ακούσιας παράλυσης είτε τονικής ακινησίας που δεν μπορούν να εξωτερικεύσουν την αντίστασή τους. Για αυτό υπάρχει μια και εξής έννοια: χωρίς συναίνεση είναι βιασμός».

Η ίδια λέει πως:

«Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει συγκεκριμένα στην περίπτωση και σίγουρα σε αδικήματα βιασμού δε γελάμε γιατί μιλάμε για ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Θύματα μπορεί να είναι άντρες, γυναίκες, παιδιά».



megatv.com