«Τα νεκρά ψάρια αποτελούν πρόσκληση για «τσιμπούσι» θηρευτών της θάλασσας, που υπάρχουν ήδη στον Παγασητικό, μεταξύ των οποίων δελφίνια, φώκιες, χελώνες και περιστασιακά καρχαρίες», όπως αναφέρει «tovima.gr».
Οι ειδικοί καλούν τον κόσμο να είναι προσεκτικός για να μην ζήσει και τα χειρότερα.
«Στον Παγασητικό έχουμε δει αλεπούδες, λευκό και γαλάζιο καρχαρία, μάκο, οπότε και τα μεγάλα είδη μπορούν να μπουν όχι μόνο σκυλόψαρα, γαλέοι και άλλα καρχαριοειδή» ανέφερε ο θαλάσσιος βιολόγος Χρήστος Τακλής.
Είναι οι αδιανόητες εικόνες από τα αμέτρητα ψάρια που έχουν ξεβραστεί νεκρά στον Βόλο, την ώρα που οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται και οι πολίτες αγωνιούν η δημοτική αρχή επιχειρεί την απομάκρυνση των ψαριών.
Την ίδια ώρα, νέο φράγμα στήνεται στον Ξηριά στην προσπάθεια να αναχαιτιστούν τα νεκρά ψάρια.
Οι ειδικοί μιλούν για υγειονομική βόμβα και προτείνουν την καύση των ψαριών. Ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος, σημείωσε: «Η ταφή των ψαριών αποτελεί μια υγειονομική βόμβα, αυτά αποσυντίθενται και με τα νερά των βροχών καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Συνιστάται η καύση».
Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος θα μιλήσει στο Live News για τον αγώνα που γίνεται να καθαριστεί η περιοχή με τον χρόνο να πιέζει και τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές επιταχύνοντας την αποσύνθεση των ψαριών και θα εξαπολύσει πυρά κατά της ταφής των ψαριών που πραγματοποιείται ζητώντας να αποκαλυφθεί ποιος έδωσε την σύμβαση.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας θα υπεραμυνθεί των κινήσεων του.
Την ίδια ώρα, το θέμα παίρνει διαστάσεις με αναφορές των μεγαλύτερων ξένων ΜΜΕ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο διαδίκτυο νέες θεωρίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται από ειδικούς διακινούνται, θέλουν -όπως λένε- την μόλυνση να προέρχεται από την πλημμυρισμένη βάση ελικοπτέρων του Στεφανοβίκειου