Λίγες ώρες πριν κλειδώσουν τα μέτρα στο καλάθι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση αναζητεί πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που φαίνεται ότι θα πάρει από τις Βρυξέλλες, για να ενισχύσει τις παροχές, με το βλέμμα να στρέφεται κυρίως στους ευάλωτους.

Το σήμα δόθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σήμερα, με την επίσκεψή του σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, ο οποίος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προσχολικής αγωγής για παιδιά με εργαζόμενες μητέρες.

Τα μέτρα της ΔΕΘ που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει»

Το δημογραφικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με δύο μέτρα να έχουν κλειδώσει, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, οι οποίοι αναμετριούνται με καθημερινά με την ακρίβεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη «κλειδώσει» δύο μέτρα: η αύξηση του επιδόματος παιδιού, έως 20% και η χορήγηση επιδόματος και στους ευάλωτους εκτός από τους συνταξιούχους, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί τα Χριστούγεννα.

Λίγες ημέρες πριν από την ΔΕΘ, η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταγράφουν την Νέα Δημοκρατία στα εκλογικά ποσοστά των ευρωεκλογών και δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Στην δημοσκόπηση της Opinion Poll η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στο 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 10,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,1%, το ΚΚΕ στο 8,8 %, η Ελληνική Λύση στο 7,4%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,6%, η Νίκη στο 3,4%, το Μέρα 25 στο 2,7%, η Νέα Αριστερά στο 2,1%, η Φωνή Λογικής στο 3%, άλλο κόμμα στο 5% και οι αναποφάσιστοι στο 13%

Ένα ακόμη μέτρο που αναμένεται να εξαγγελθεί αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ή ακόμη και μία μονάδα.

Στο τραπέζι των μέτρων η μείωση της τιμής του λαδιού

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, ειδική εισήγηση έχει δεχθεί ο κ. Μητσοτάκης να κάνει στην ΔΕΘ για ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Ο πρωθυπουργός ενδέχεται στην Διεθνή Έκθεση να έχει να κάνει μία ανακοίνωση αναφορικά με το λάδι, δεδομένου ότι συζητείται η πορεία της τιμής του όλο το καλοκαίρι από την κυβέρνηση.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη Γιάννη Χρηστάκου στο τραπέζι των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ στο λάδι, μέτρο που εφαρμόστηκε και στην Ισπανία. Το οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού, ωστόσο φαίνεται να διάκειται όχι και τόσο ευνοϊκά στο συγκεκριμένο μέτρο, σε κάθε περίπτωση όμως η τελική απόφαση θα παρθεί από τον πρωθυπουργό.



megatv.com