Ήταν το τελευταίο χειροκρότημα στο σπουδαίο ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, στον τζέντλεμαν του θέατρου, του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης.

Υποβασταζόμενες οι δυο από τις τρεις γυναίκες της ζωής του. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου που υπήρξε η πρώτη του σύζυγος και η Ελίζα Πάλλη. Συγκινημένες, συνόδευσαν τη σορό κρατώντας η μια το χέρι της άλλης.

«Ο Δάνης ήταν ένα σπάνιο μείγμα αξιοπρέπειας και ευγένειας. Δεν θα μιλήσω για το ταλέντο του, αυτό είναι ολοφάνερο. Το μόνο που με ησυχάζει είναι ότι εκεί θα χαμογελάει σίγουρα», δήλωσε η ηθοποιός, Κάτια Δανδουλάκη.

Ξεκίνησε ως ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, η καριέρα του ωστόσο απογειώθηκε το 1978, όταν πρωταγωνίστησε στη θρυλική παράσταση «Cabaret» που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άφησε το αποτύπωμά του και στη μικρή οθόνη. Ο Μεγάλος Θυμός, τα Μυστικά της Εδέμ, Βέρα στο Δεξί στο Mega.

«Τον ζήσαμε, τον αγαπήσαμε, τον λατρέψαμε. Ένα τεράστιο ταλέντο, μάθαμε από αυτόν πάρα πολλά, το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος. Να είναι καλά εκεί που είναι, ησύχασε η ψυχούλα του», σημείωσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ηθοποιός.

«Μικρότερος εγώ, αλλά ο Δάνης νέος, εσωτερικά και εξωτερικά, παρέμεινε νέος μέχρι το τέλος και όμορφος. Ήταν ένας συγκλονιστικός φίλος, ευγενής, με διαφορετικότητα και γενναίος μέχρι τέλους», είπε ο ηθοποιός, Δημήτρης Πιατάς.

Γοητευτικός, ευγενής, αλλά ταυτόχρονα σεμνός .και αξιοπρεπής μέχρι το τέλος.

Ο Δάνης Κατρανίδης ήταν παθιασμένος με την Τέχνη του. Σαράντα χρόνια πρωταγωνιστής. Άφησε το αποτύπωμά του. Με το βλέμμα ,το χαμόγελο, το ήθος και το αστείρευτο ταλέντο του…



megatv.com