Φορώντας τις πράσινες φόρμες των φυλακών ανηλίκων και σιδηροδέσμιος, ο Κόλτ Γκρέι οδηγείται στην αίθουσα του δικαστηρίου για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Αμίλητος ακούει τον δικαστή να τον ενημερώνει για την ποινή που τον περιμένει αν κριθεί ένοχος.

«Θέλω να σου γνωστοποιήσω πως η μέγιστη ποινή για το έγκλημα του φόνου για κάθε κατηγορία είναι η θανατική ποινή ή ισόβια κάθειρξη, χωρίς την δυνατότητα αναστολής».

Κατηγορούμενος μαζί του είναι και ο 54χρονος πατέρας του.

Δεν ήξερε απλά πως ο γιος του είχε πρόσβαση στο όπλο. Είχε αγοράσει στον γιο του το στρατιωτικού τύπου πυροβόλο με το οποίο αιματοκύλισε το σχολείο του, ως δώρο Χριστουγέννων.

«Αυτές οι κατηγορίες προέρχονται από το γεγονός ότι ο κύριος Γκρέι εν γνώσει του επέτρεψε στον γιο του, Κολτ να κατέχει όπλο», είπε ο διευθυντής γραφείου ερευνών Τζόρτζια.

Μάλιστα, ο πατέρας αγόρασε στον γιο του το όπλο λίγους μήνες αφότου το FBI είχε ανακρίνει τον 14χρονο για απειλές που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο πως το σχολείο να ανατιναχτεί. Ο νεαρός είχε αρνηθεί πως είχε σχέση με τις διαδικτυακές απειλές και η υπόθεση έκλεισε.

Η εμμονή με τα όπλα

Πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον νεαρό μακελάρη σοκάρουν. Οι πρώτες του κουβέντες την ώρα της σύλληψης του: «εγώ το έκανα».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, οι Αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το δωμάτιο του 14χρονου. Βρήκαν στοιχεία που δείχνουν πως ο Γκρέι είχε εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες σε σχολεία. Και συγκεκριμένα το μακελειό στο σχολείο Parkland το 2018 στο οποίο είχαν δολοφονηθεί 17 μαθητές.

Μάλιστα, θαύμαζε τον μακελάρη του Parkland, Νίκολας Κρουζ.

«Πρέπει να πω αρκετά! Κάτι πρέπει να κάνουμε. Μαζί, ας απαγορεύσουμε τα αυτόματα όπλα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες τους ώστε να εξακριβώσουν τα κίνητρα του Γκρέι.

Το κακοποιητικό παρελθόν

Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πως ο νεαρός μακελάρης μεγάλωσε σε μια άκρως κακοποιητική οικογένεια. Η μητέρα του Μάρσι είχε πρόβλημα εθισμού και ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Ο πατέρας του Κόλιν τον κακοποιούσε λεκτικά.

Οι υπηρεσίες πρόνοιας επισκέπτονταν συχνά το σπίτι της οικογένειας Γκρέι, λένε οι γείτονες.

Οι γονείς κλείδωναν τον Κόλιν και τα δύο αδέλφια του στο σπίτι με τις μέρες. Τα παιδιά ούρλιαζαν και χτυπούσαν τις πόρτες. Ήταν βρώμικα και νηστικά.



megatv.com