Η νύχτα έγινε μέρα από τους κεραυνούς. Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη δυτική Ελλάδα.

Λαμία

Στη Λαμία, δρόμοι πλημμύρησαν, μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δέντρα ξεριζώθηκαν από τις δυνατές ριπές των ανέμων που έφτασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας απομάκρυναν πεσμένους κορμούς από δρόμους και πεζοδρόμια. Ευτυχώς. δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ελασσόνα

Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση έπληξαν την Ελασσόνα.

Το χαλάζι κατέστρεψε καλλιέργειες, ένα λευκό πέπλο κάλυψε την πράσινη γη.

Κοζάνη

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από το χαλάζι και στον Βελβεντό Κοζάνης με τους αγρότες να λένε πως δεν θυμούνται αντίστοιχα προβλήματα τέτοια εποχή.

Αργοσαρωνικός

Έντονη ήταν η κεραυνική δραστηριότητα και σε περιοχές της δυτικής Αττικής, αλλά και στον Αργοσαρωνικό, την Αίγινα και την Σαλαμίνα.

Έρχεται η «Ατένα»

Η φθινοπωρινή κακοκαιρία «Ατένα» χαρακτηρίζεται από έντονα φαινόμενα μεγάλης διάρκειας και καταρρακτώδεις βροχές.

Οι ειδικοί μιλούν για ένα «ατμοσφαιρικό θερμό μποτιλιάρισμα» που θα αποσυμφορηθεί σε λίγα 24ωρα.

Έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ – Πού θα «χτυπήσει η  κακοκαιρία «Ατένα»

Τη Δευτέρα προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πιο πυκνές στα δυτικά, όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές από το πρωί. Το μεσημέρι η συννεφιά θα πυκνώσει σε όλη την χώρα και παράλληλα οι βροχές στα δυτικά θα δυναμώσουν, το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, και στις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα έχουν την τάση να επεκταθούν ανατολικότερα.

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα υψηλών θερμοκρασιών, επιστρέφουμε στις κανονικές για την εποχή τιμές. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 30 στα βόρεια, 32-33 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κοντά στους 30-32 οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Η κακοκαιρία «Ατένα» θα επηρεάσει και την Ελλάδα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες, αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Θα υπάρξει έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε συνδυασμό με ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Η κακοκαιρία θα «σαρώσει» τη χώρα από τα δυτικά και θα κατευθυνθεί:

-Δευτέρα βράδυ: Ιόνιο ,Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα,

-Τρίτη : Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά,

-Τετάρτη : Βόρειο-ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.



megatv.com