Την πρώτη της νίκη στον πρώτο όμιλο του Nations League πανηγύρισε η Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, ήταν ανώτερη από το Βέλγιο και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-0. Κόλο Μουανί και Ντεμπελέ βρήκαν δίχτυα για τους “τρικολόρ”.

Ο αγώνας

Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα του, με την Γαλλία να έχει τον έλεγχο και το Βέλγιο να προσπαθεί κυρίως να απειλήσει στο ανοικτό γήπεδο. Οι “τρικολόρ” όσο περνούσε η ώρα, έπαιρναν ολοένα και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, αλλά ο Καστέλς είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον κρατούσε το μηδέν. Στο 29′ ο τερματοφύλακας του Βελγίου κατάφερε να σταματήσει το σουτ του Ντεμπελέ αλλά απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα έφτασε στον Κόλο Μουανί, που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον έμπειρο κίπερ. Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, η Γαλλία πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Με το μαχαίρι στα… δόντια μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλλία, η οποία αναζήτησε ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Παρά τις πολλές φάσεις που δημιούργησε, δεν είχε καλά τελειώματα. Ωστόσο, στο 57′ ο Ντεμπελέ συνεργάστηκε εντυπωσιακά με τον Καντέ και μετά από περίτεχνη ενέργεια, κεραυνοβόλησε τον Καστέλς με αριστερό σουτ, για να γράψει το 2-0 και να δώσει σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. O Εμπαπέ πέρασε ως αλλαγή στο 67′ και δέκα λεπτά αργότερα άγγιξε το γκολ, αλλά το τελείωμα του πέρασε λίγο άουτ. Η Γαλλία έχασε φάσεις για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, αλλά το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.//Κ.



ertsports.gr