gouainstin.png

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μεταφέρθηκε εσπευσμένα σήμερα από φυλακή της Νέας Υόρκης σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην καρδιά, μετέδωσε το δίκτυο ABC News, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Τον περασμένο Ιούλιο ο καταδικασμένος για βιασμό Γουάινστιν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο φυλακών της Νέας Υόρκης με κορωνοϊό και διπλή πνευμονία.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 23 ετών στη Νέα Υόρκη το 2020, για τον βιασμό και τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος μία πρώην βοηθού του και μιας ηθοποιού.

Το εφετείο ακύρωσε την καταδίκη τον Απρίλιο, κρίνοντας ότι ο Γουάινστιν δεν είχε δίκαιη δίκη.

Σύμφωνα με το εφετείο, το δικαστήριο έσφαλε όταν δέχθηκε να ακούσει τις μαρτυρίες άλλων γυναικών πέραν των εναγουσών για τη βία που είχαν υποστεί από τον κατηγορούμενο. Οι μαρτυρίες αυτές παρουσίασαν «μια ιδιαίτερα κακή εικόνα» του Γουάινστιν, εκτίμησε το εφετείο, κρίνοντας ότι ο μόνος τρόπος να διορθωθούν αυτά τα «σκανδαλώδη λάθη είναι μια νέα δίκη».

vradini.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.



Πηγή