Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλεί τη Δύση ο Βλαντιμίρ Πούτιν αν επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.

«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των ευρωπαϊκών χωρών στον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος απειλεί ανοιχτά με γενικευμένο πόλεμο: «Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες πολεμούν τη Ρωσία».

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητάει μετ’ επιτάσεως να αρθούν οι περιορισμοί όπως και ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Πούτιν και οι συνεργοί του πρέπει να νιώσουν όλα τα προβλήματα που φέρνει ο πόλεμος. Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος πρέπει να γίνει σημαντικά πιο σκληρός για τη Ρωσία», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ως Δύση θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία προηγμένα συστήματα αεράμυνας και επίσης, κατά τη γνώμη μας, να άρουμε τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας», είπε ο Ραντοσλάβ Σικόρσκι, υπουργός Εξωτερικών Πολωνίας.

Οι 250 ρωσικοί στόχοι που μπορεί να πλήξει η Ουκρανία με τα δυτικά όπλα

Το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, έχει συντάξει λίστα με 250 ρωσικούς στόχους εντός της εμβέλειας των όπλων που έχει προμηθευτεί η Ουκρανία.

Τζο Μπάιντεν και Κιρ Στάρμερ συναντώνται το βράδυ ώρα Ελλάδος στο Λευκό Οίκο για να συζητήσουν αυτό ακριβώς.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμφωνήσει στη χρήση των βρετανικών πυραύλων Στορμ Σάντοου και των γαλλικών Σκαλπ αλλά όχι των αμερικανικών Ατάκαμζ που ούτως ή άλλως είναι μικρότερου βεληνεκούς.

Ανακάλεσε έξι Βρετανούς διπλωμάτες η Ρωσία

Η Μόσχα προχωρά σε αντίποινα και ανακαλεί τις διαπιστεύσεις έξι διπλωματών της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορώντας τους για κατασκοπεία και σαμποτάζ.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες στο Ντόνετσκ αλλά και στο Κουρσκ.

Η Ρωσία λέει ότι ανακατέλαβε 10 οικισμούς στην περιοχή του Κουρσκ ενώ στα ανατολικά του Ντόνετσκ κατέλαβε ακόμη ένα χωριό στα περίχωρα του Ποκρόβσκ.



megatv.com