Αναλυτικά οι δηλώσεις του Απόλλων Τσόχλα:

Για τον Μίλωνα: «Ήρθα σε μια νέα ομάδα φέτος. Ο Μίλωνας έχεις συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί στις μικρότερες κατηγορίες. Κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Basket League. Δυστυχώς για λόγους που δεν είμαι αρμόδιος να αναλύσω δεν θα παίξει του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Απ’ όσο μού είπαν οι άνθρωποι και απ’ ό,τι βλέπω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και δουλεύουν, θέλουν να κάνουν ξανά το όνειρό τους πραγματικότητα. Δηλαδή να καταφέρουν ξανά να φτάσει μια μέρα η ομάδα στην Basket League».

Για το ότι ο Μίλωνας ξεκινάει πάλι από την αρχή: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι το οποίο με ιντριγκάρει, μου αρέσει. Ο Μίλωνας έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο, γενικά του αθλητισμού και όχι μόνο του μπάσκετ. Εκπροσωπεί μια πόλη. Μαζί με τον Πανιώνιο είναι και ο Μίλωνας που έχει πάρα πολλά παιδιά, πάρα πολύ κόσμο που αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ και θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα. Έχει ανθρώπους που αγαπούν πάρα πολύ τον αθλητισμό και το έχουν δείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ ότι είναι ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας το οποίο προσπαθεί να ανέβει και να βοηθήσει γενικά την κοινωνία και όχι μόνο να ανέβει μια κατηγορία».

Για το τι χρειάζεται για να ανέβει η ομάδα: «Θεωρώ ότι αυτό είναι σε όλες τις κατηγορίες το ίδιο. Εγώ έχω πολλά χρόνια να αγωνιστώ στη National League 1, αλλά την παρακολουθώ πολλά χρόνια τώρα. Και η Elite League και η National League 1 έχουν δυναμώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Είναι όντως πολύ ανταγωνιστικές και θεωρώ ότι η διάρκεια είναι αυτό που θα σε κάνει να πρωταγωνιστήσεις στο τέλος. Έχουν μπει και τα play-offs, είναι πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο».

Για τον λόγο που συνεχίζει να παίζει ακόμα: «Είναι η αγάπη για το άθλημα. Εγώ το κάνω από πολύ μικρός, δεν έχω σταματήσει να το αγαπάω. Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι να σταματήσω είναι το επόμενο βήμα και όχι ότι δε μου αρέσει. Δηλαδή πηγαίνω κάθε μέρα στην προπόνηση με την ίδια διάθεση, μου αρέσει, ειδικά τα τελευταία χρόνια που στις ομάδες έχω και έναν άλλο ρόλο. Με τα νέα παιδιά, να προσπαθώ να τα καθοδηγώ ή να τα βοηθάω. Οπότε είναι κάτι που το διασκεδάζω, με κάνει να νιώθω και νέος, είναι κάτι πολύ όμορφο».

Για το αν βρίσκεται η προπονητική στο βάθος του μυαλού του: «Είναι, ναι. Τώρα παίρνω το τρίτο πτυχίο, της Α’ κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της προπονητικής. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό».

Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Εκτός από τεράστιος παίκτης, για μένα, είναι και πολύ φίλος μου. Θεωρώ ότι είναι ένα παράδειγμα για τους νέους. Έκανε μια σπουδαία καριέρα, με πολλή υπομονή, με πολλή δουλειά. Με πράγματα τα οποία θα έπρεπε να μαθαίνουν όλα τα νέα παιδιά και να τα έχουν σαν παράδειγμα, γιατί δεν ήταν από την αρχή ο σταρ που ήταν στις εθνικές ομάδες. Ήταν ένα παιδί που βγήκε από τις μικρές κατηγορίες. Προσπάθησε πάρα πολύ, είχε υπομονή και νομίζω ότι έκανε πολλά μικρά πράγματα στο μπάσκετ πάρα πολύ καλά. Έχει να δώσει πάρα πολλά και στο επόμενο βήμα της καριέρας του».//ΔΜ



ertsports.gr