Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε πίσω την εξουσιοδότηση που είχε κάνει στον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ με το στρατόπεδό του να επιμένει να μιλά για κενό εξουσίας.

«Το κόμμα πρέπει να έχει πρόεδρο όπως προκύπτει από το καταστατικό, άρα το κόμμα αυτή τη στιγμή ούτε το λογαριασμό του ρεύματος δεν μπορεί να πληρώσει», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματικές πηγές ξεκαθαρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του κόμματος ούτε διοικητικά ούτε οικονομικά και ότι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ.

«Δεν υπάρχει κανένα κενό διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μετάβαση εξουσίας», ανέφερε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Bullying και απειλές του Στέφανου Κασσελάκη σε βάρος της, αλλά και κατά άλλων στελεχών κατάγγειλε η Κατερίνα Νοτοπούλου: «Έχω στοχοποιηθεί, έχουμε δεχθεί bullying και απειλές και εγώ προσωπικά».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής Κασσελα΄κη στο Πειθαρχικό  από τους «100»

Η ομάδα των «100» που κατέθεσε την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη κρατά και εκείνη από την πλευρά πάντα ζωντανό το ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Κασσελάκη στο πειθαρχικό.

«Το σίριαλ ενός έτους που λέει «καρεκλοκένταυρος ετών 35» τελείωσε. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η καρέκλα του, η χρηματοδότηση από το κράτος για το κόμμα και η περιουσία του κόμματος», επεσήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένας δεν έχει λευκή επιταγή λέει ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν πήγε καλά η πολιτική συμφωνία που έκανε πριν ένα χρόνο με τον κ. Κασσελάκη. «Πρέπει να υπάρξει μια εξήγηση τι δεν πήγε καλά, γιατί δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε ενωτικά».

Ένα μήνα νωρίτερα οι εκλογές για νέο πρόεδρο ζητά ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης επαναφέρει την πρότασή του για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου κατά ένα μήνα υπό το φόβο περαιτέρω ρευστοποίησης και απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άμεση προσφυγή στην ψήφο μελών και φίλων με αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις! Αυτή είναι η λύση. Η μόνη λύση! Γι’ αυτό όλο το χρονοδιάγραμμα πρέπει να συντομευθεί κατά ένα μήνα!!».

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Διονύσης Τεμπονέρας

Σε αυτό το κλίμα ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε οριστικά το θέμα τυχόν υποψηφιότητας του.

«Στην δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει «πακέτο» με θέσεις και αξιώματα».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πριν την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται καθοριστική καθώς θα κρίνει και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υποψηφίων στην κούρσα ηγεσίας και το χαρακτήρα του Έκτακτου Συνεδρίου.

Τα τρία σενάρια για την τύχη της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Τρία είναι τα σενάρια για την τύχη της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο αναφέρει πως χρειάζονται 30 υπογραφές από την Κεντρική επιτροπή. Το δεύτερο είναι να μπουν προϋποθέσεις που μπορεί να μην πληροί ο κ. Κασσελάκη και το τρίτο αφορά ένα ν κόφτη που δεν θα μπορεί να υπερβεί ο κ. Κασσελάκης.

Από την άλλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Στ. Κασσελάκης είτε θα κινηθεί επιθετικά είτε σε μία πιο συναινετική διαδικασία ώστε να προχωρήσει η εκλογή.



megatv.com