Κυρώσεις σε πέντε άτομα και μία νομική οντότητα που σχετίζονται με την εταιρεία Intellexa η οποία είχε την ευθύνη της δημιουργίας και διανομής του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού predator επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή η απόφαση έρχεται να προσθέσει νέα δεδομένα στην υπόθεση των υποκλοπών, καθώς στα πρόσωπα που επιβάλλονται οι κυρώσεις είναι και το όνομα του Φέλιξ Μπίτσιου, ο οποίος σύμφωνα με τις Αμερικανικές Αρχές υπήρξε ιδιοκτήτης και διαχειριστής της Intellexa.

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Δεν τιμά τη χώρα η υπόθεση. Στη δυσώδη υπόθεση υποκλοπών, όλα τα στοιχεία έρχονται απ’ έξω».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής της Νέας Αριστεράς δήλωσε: «Μιλάμε για άνθρωπο που όπως έχει γραφτεί είχε στενές σχέσεις και συνεργασία με τους Δημητριάδη και Λαβράνο. Οι εφοριακοί και ο οικονομικός εισαγγελέας που τον ήλεγχαν ήταν υπό παρακολούθηση. Πολλές συμπτώσεις».

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών με την απόφασή του παγώνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στις Ηνωμένες πολιτείες, ενώ λέει ότι στους πελάτες της Intellexa, περιλαμβάνονταν κρατικοί φορείς και κυβερνήσεις.

«Άρα προφανώς ήσασταν πελάτες του predator και δεν ξέρουμε αν είστε ακόμα και προφανώς μιλάμε για ενιαίο εγκληματικό κέντρο ΕΥΠ – Predator με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Και οι δικαστές κρίνονται στη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Η Νέα Αριστερά μετά από αυτή την εξέλιξη επικρίνει τη Δικαιοσύνη ότι δεν έκανε τη δουλειά της.



megatv.com