Πληθαίνουν οι μεταναστευτικές ροές στο νησί της Ρόδου.

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε η κάμερα του MEGA με μετανάστες να έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει στο κέντρο της πόλης. Οι συνεχείς ροές από την Τουρκία αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Εδώ και 25 μέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ροές είναι πολυπληθείς. Χθες συνελήφθησαν 52 άτομα για παράνομη είσοδο στην χωρα.

Πλέον οι ροές δεν είναι στο βόρειο συγκρότητα της Ρόδου αλλά έρχονται από τα νότια. Πλέον οι μετανάστες έρχονται με κότερα και ιστιοπλοϊκά, και όχι με φουσκωτά.

Σάμος: Τούρκοι διακινητές πέταξαν 31 μετανάστες στη θάλασσα – Ένας νεκρός

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο με διακινητές μεταναστών σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης (17/9) στις βόρειες ακτές της Σάμου, όταν ένα φουσκωτό σκάφος που μετέφερε 31 μετανάστες προσπάθησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε το σκάφος και επιχείρησε να αποτρέψει την είσοδό του στην Ελλάδα και τότε, οι διακινητές στην προσπάθεια να διαφύγουν, πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια όμως πέταξαν τους 31 μετανάστες στη θάλασσα, προκαλώντας σκηνές πανικού.

Το Λιμενικό κατάφερε να περισυλλέξει τρεις μετανάστες, ενώ οι υπόλοιποι 27 κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι μια βραχώδη ακτή, όπου βγήκαν σώοι.

Ένας άνδρας δεν τα κατάφερε και πνίγηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.



megatv.com