Δραματική διάσωση

Πήραμε το λιμεναρχείο, ανοίξαμε φωτοβολίδες, φορέσαμε σωσίβια.

Σε ξέρα πέσαμε από το κύμα.

Του φωνάζαν: «ανέβα πάνω, ανέβα πάνω».

Ανεβαίνει και σε ένα λεπτό βυθίστηκε.

Είναι οι συγκλονιστικές περιγραφές, αποκλειστικά στο LIVE NEWS, των επιβατών του ταχύπλοου που βυθίστηκε στ’ ανοιχτά της Πάρου. Τα όσα έζησαν το βράδυ της Τετάρτης, κόβουν την ανάσα.

«Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ο καπετάνιος ότι κάτι δεν πάει καλά. Είδαμε ότι τράβαγε νερά μέσα το σκάφος. Μπήκαμε σε μία διαδικασία να βγάλουμε τα νερά και κάποια στιγμή έτσι όπως βγάζουμε τα νερά, συνειδητοποιήσαμε ότι πιο πολλά μπαίνουν, παρά βγαίνουν. Και τους βάζω μία φωνή στα παιδιά πίσω, τους λέω: «παιδιά πάρτε το Λιμεναρχείο τώρα βυθιζόμαστε», ανεφερε επιβάτης του ταχύπλοου.

«Σε ξέρα πέσαμε από το κύμα. Δεν έχω γνώση αλλά φαντάζομαι πως ναι γιατί μπήκαν νερά ξαφνικά μέσα μπορεί και να μην το κατάλαβε, να μην το καταλάβαμε. Πήραμε το λιμενικό τηλέφωνο και ζητάγαμε βοήθεια να μας σώσουν. Μας παίρνανε τηλέφωνο, μας πήρανε το σήμα, ρίξαμε φωτοβολίδα και ευτυχώς ήταν κοντά το Blue Star», δήλωσε επιβάτης του ταχύπλοου.

Καρέ – καρέ το ναυάγιο

Είναι 11 το βράδυ. Το ταχύπλοο από Πάρο με προορισμό την Μύκονο, με έξι επιβάτες, έχει γεμίσει νερά.

Έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι Αρχές και το Blue Star Paros που κατευθυνόταν στη Νάξο, κάνει στροφή και σπεύδει να βοηθήσει.

Στην προσπάθεια προσέγγισης, ένας επιβάτης τραυματίζεται και πέφτει στην θάλασσα. Ακούστε πώς περιγράφει ο ίδιος αποκλειστικά στο live news τα εφιαλτικά εκείνα λεπτά.

«Πήραμε το λιμεναρχείο, ανοίξαμε φωτοβολίδες, φορέσαμε σωσίβια, μας εντόπισε το Blue Star. Τώρα πως χτύπησα; Προσπάθησα να δέσω το σκάφος, τίποτα παραπάνω. Έχω κάταγμα ανοιχτό στον αστράγαλο», ανέφερε ένας άλλος επιβάτης, που μάλιστα τραυματίστηκε.

Στο ταχύπλοο επέβαινε και η σύζυγός του.

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια της.

«Εμείς όσο μπορούσαμε, γιατί βούλιαζε πλησιάσαμε στο Blue Star, αυτό προσπαθούσε να γύρει για να μπούμε. Το δύσκολο ήταν να ανέβουμε και χτύπησε ο σύζυγος μου, έπεσε κάτω γιατί προσπαθούσε να δέσει το σκάφος με το Blue Star ήταν πολύ δύσκολο να δέσει γιατί είχε το κύμα, χτύπησε το πόδι του ανάμεσα από το σκάφος και το Blue Star. Πρέπει να γίνει επέμβαση και να βάλει κάποια σίδερα για αρχή και μετά να κάνει και ένα δεύτερο χειρουργείο. Περιμένουμε να μπει, εντάξει θέλει δρόμο», αποκάλυψε σύζυγος τραυματία.

Βούλιαξε μπροστά στα μάτια τους

Αυτές είναι εικόνες από τη δεύτερη προσπάθεια το ταχύπλοο να προσεγγίσει το πλοίο. Ο επιβάτης που έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει, περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, πώς τελικά τα κατάφερε.

«Εγώ όντας κολυμβητής βάζω τα βατραχοπέδιλα, βουτάω μέσα στο νερό. Κάνω μία για να ελέγξω πόσο δύσκολο είναι να ανέβεις στην σκάλα που δεν ήταν στο νερό μέσα, ήταν περίπου 1 μέτρο πάνω από το νερό η σκάλα και συνειδητοποιώ ότι δεν είναι εύκολο να ανέβεις. Μου ρίχνουν 2 σχοινιά και μου λένε μπορείς να πας να δέσεις την βάρκα; Κολυμπάω, πάνω από τα σχοινιά κολυμπάω και πάω μπροστά από το σκάφος το δικό μας από κάτω στην πλώρη μπροστά και δένω το ταχύπλοο και ξεκινάω και λέω παιδιά τραβάτε», υπογράμμισε στο LIVE NEWS επιβάτης.

Δείτε εδώ, πώς, ένας – ένας οι επιβάτες του ταχύπλοου το εγκαταλείπουν. Κρατιούνται από όπου μπορούν για να μην πέσουν στη θάλασσα.

Πιάνονται από τη σκάλα του blue star και καταφέρνουν να περάσουν σώοι στο πλοίο.

Τελευταίος, μένει ο καπετάνιος.

Ένας άλλος επιβάτης είπε: «Τραβάνε τα παιδιά μπροστά και κουμαντάρει ο καπετάνιος ο δικός μας το σκάφος για να έρθει όμορφα και πλαγιάσανε όμορφα μετά, ανεβήκαν επάνω ένας – ένας και τελευταία στιγμή την ώρα που ο άνθρωπος έψαχνε να βρει τα χαρτιά της βάρκας, ο καπετάνιος και αυτά. Του φωνάζαν: «ανέβα πάνω, ανέβα πάνω, ανεβαίνει και σε ένα λεπτό βυθίστηκε. Αν δεν ήταν το Blue Star Paros κοντά δεν ξέρω τι θα γινόταν».

Ευτυχώς, όλοι όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, δευτερόλεπτα πριν αυτό βουλιάξει μπροστά στα μάτια τους, με τον τραυματία να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.



megatv.com