«Κάνεις λάθος Τσακάρ, το κορίτσι είναι όμορφο, κάνεις μεγάλο λάθος», λέει σχολιαστής της τουρκικής τηλεόρασης.

«Κοίτα, αυτό το κορίτσι είναι ένα μεγάλο λάθος, ίσως να είναι χαριτωμένη, γλυκιά, μορφωμένη, καλοσυνάτη, υπέροχος άνθρωπος, αλλά αυτή είναι η Τουρκάλα που αντιπροσωπεύει τη χώρα μας και 80 εκατομμύρια κατοίκους, ως η πιο όμορφη της Τουρκίας; Πάω να δω την κόρη μου, καλύτερα να μας εκπροσωπούσε εκείνη, πάω να την ρωτήσω».

Η χολή που έβγαλε ο Αχμέτ Τσακάρ, συχνός θαμώνας των τουρκικών τηλεοπτικών παραθύρων, γιατρός και πρώην διεθνής διαιτητής, είναι μικρή σε σχέση με τα δηλητηριώδη σχόλια και τις επιθέσεις που δέχτηκε η 24χρονη, Ιντίλ Μπιλγκέν, η πρόσφατα εκλεγμένη Μις Τουρκια 2024.

«Είναι άσχημη, είναι βύσμα, είναι άντρας» γράφουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ποιος ο λόγος που γίνεται τόσος ντόρος για την εκλογή μιας Μις; Ντόρος που φτάνει μέχρι και τον Ερντογάν;

Κατηγορίες για ευνοιοκρατία – Είναι κόρη διπλωμάτη, έμπιστου του Ερντογάν

Η Ιντίλ Μπιλγκέν, έχει ύψος 1,80, είναι απόφοιτη Ιατρικής, μιλά τρεις ξένες γλώσσες, είναι μία κοπέλα κοσμοπολίτισσα και καλλιεργημένη.

Είναι όμως και κόρη του Λεβέντ Μπιλγκέν, πρέσβη της Τουρκίας στο Κίεβο από το 2023. Προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως Πρέσβης στο Άμπου Ντάμπι και ως Γενικός Πρόξενος Πρόξενος στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο του Κανάδα.

Κορυφαίος διπλωμάτης καριέρας, ο Λεβέντ Μπιλγκέν είναι από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Προέδρου Ερντογάν.

Η σκληρή κριτική

Ανώνυμοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο παρομοιάζουν την Ιντίλ με παλιούς τούρκους ηθοποιούς που υποδυόταν γυναίκες σε ταινίες του ’60.

Η ίδια έκλεισε όλους τους λογαριασμούς της στα social media προηγουμένως, όμως έκανε μία αποστομωτική ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν στις γυναικοκτονίες στην Τουρκία και την πρόσφατη δολοφονία της μικρής Ναρίν στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας βιώνει τραγωδίες που αφορούν τη βία κατά γυναικών και παιδιών, αποδίδω τα αρνητικά σχόλια για το πρόσωπό μου στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Πολλοί εκφράζουν μια γνώμη χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει τι λένε».

Στα τουρκικά κανάλια, διασημότητες και μη μιλούν για ευνοιοκρατία και την καλούν να δώσει πίσω το στέμμα της.

Για την ιστορία, λίγες ώρες μετά τη στέψη της, η Ιντίλ Μπιλγκέν διορίστηκε γιατρός  στο κοινοτικό νοσοκομείο του Γιαϊλα Ντερέ, βορειοδυτικά της Ρωμανούπολης (Μπινγκιόλ) στην ομώνυμη επαρχία στα βάθη της Μικράς Ασίας.

Όπως δήλωσε το «γιατρός» είναι αυτό που τη χαρακτηρίζει και αυτό είναι που θα επιδιώξει στη ζωή της.



megatv.com