Ήταν η Team World, με επικεφαλής τον θρυλικό Τζον ΜακΕνρό, που άνοιξε το…σκορ χάρη στη νίκη του Αργεντινού Φρανσίσκο Σερούντολο επί του Νορβηγού Κάσπερ Ρουουντ (6-4, 6-4).

Η ευρωπαϊκή ομάδα, με προπονητή τον επίσης θρυλικό Μπιορν Μποργκ, στη συνέχεια ισοφάρισε στο δεύτερο ματς, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε εύκολα τον Θανάση Κοκκινάκη (6-1, 6-4).

Στον τρίτο αγώνα, ο Γκριγκόρ Ντιμιτροφ νίκησε με 7-6 (4), 7-6 (2) τον Χιλιανό Αλεχάντρο Ταμπίλο βάζοντας μπροστά την Ευρώπη, πρν έρθει η νίκη στο διπλό της Team World.

Tο “Laver Cup” ξεκίνησε το 2017 από τον Ρότζερ Φέντερερ, – μια διοργάνωση εμπνευσμένη από το Ryder Cup στο γκολφ και ονομάστηκε ως φόρο τιμής στον Αυστραλό Ρόντ Λέιβερ, τελευταίο παίκτη του που κατάφερε το ημερολογιακό Grand Slam, το 1969 και φέρνει αντιμέτωπους έξι κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες σε άλλους έξι που αντιπροσωπεύουν τον «υπόλοιπο κόσμο».

Υπάρχουν τέσσερις αγώνες την ημέρα (τρεις μονά και ένα διπλό).

Την Παρασκευή η νίκη κερδίζει 1 βαθμό, το Σάββατο 2 βαθμούς και την Κυριακή 3 βαθμούς. Νικάει η πρώτη από τις δύο ομάδες που θα πάρει 13 βαθμούς σε 24 πιθανές νίκες.//Ν.



ertsports.gr