Η Kia θέλει να επεκτείνει την ηλεκτρική της γκάμα και έτσι ετοιμάζει μια σειρά από νέα μοντέλα όπως τα EV1 και EV2, καθώς και τον διάδοχο του Stinger.

Το EV1, που αναμένεται να είναι διαθέσιμο προς τα τέλη της δεκαετίας, θα αντικαταστήσει στην πράξη το Picanto και θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ.

Το EV2 με τη σειρά του που κατατάσσεται στην κατηγορία Β, θα είναι δηλαδή ένα supermini, θα προηγηθεί καθώς αναμένεται το 2026 με τιμή κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Η Kia προσπαθεί ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών της μοντέλων κατά περίπου 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο με τη βελτίωση κατά κύριο λόγο της τεχνολογίας των μπαταριών τους.

Για την κορυφή της γκάμας της η κορεάτικη εταιρεία σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που στην ουσία θα είναι ο διάδοχος του Stinger GT. Η βάση του θα είναι η εξελιγμένη πλατφόρμα E-GM και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, άρα και τετρακίνηση, με συνδυαστική απόδοση 600 ίππων.

Ενδιαφέρον είναι πως ο πρόεδρος της Kia, Ho-sung Song, υπογράμμισε ότι, παρά τη μειωμένη ζήτηση για τα BEVs στην Ευρώπη, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, διερευνώντας τρόπους παροχής κινήτρων για την τόνωση της αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Επιπλέον, η Kia εργάζεται στην ανάπτυξη μπαταριών στερεού τύπου (solid-state), που προσφέρουν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.



Πηγή