Ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής και influencer, με δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στα social media, χορεύει δίπλα στο θάνατο, το πένθος τριών οικογενειών. Άλλοι μάρτυρες του δυστυχήματος του είχαν γνέψει νωρίτερα να σταματήσει

Όλα για την πλάκα, για την προβολή, για τα likes και φυσικά από τα έσοδα από τις διαφημίσεις που κάνουν πλούσιους εκατοντάδες χιλιάδες σαν κι αυτόν.

Ο τραγουδιστής MC Levinhio δέχθηκε έντονη κριτική για ένα τρομερό λάθος. Την ώρα που μία ρεπόρτερ του καναλιού Globo μετέδιδε την είδηση για ένα τροχαίο δυστύχημα στη Σέρα ντε Αράρες, ο τραγουδιστής διέκοψε το ρεπορτάζ και άρχισε να χορεύει.

Στο δυστύχημα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Λίγες ώρες αργότερα, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο για δυστύχημα, ότι απλά είχαν μπλοκαριστεί την κίνηση κι ότι η κίνησή του δεν ήταν λάθος.

«Όλοι λένε ότι είχε σημειωθεί ένα ατύχημα και ήμασταν κολλημένοι στην κίνηση. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τις απώλειες. Τώρα βλέπω ότι ήταν δυστύχημα. Όσοι γνωρίζουν τον Livinho, ξέρουν ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να τους δίνω χαρά», δήλωσε.

Επικίνδυνοι influencers

Οι influencers που είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας, επικίνδυνοι για τους άλλους και για τον ίδιο τους τον εαυτό, έχουν γίνει ένα παγκόσμιο τρομακτικό φαινόμενο.

Οι selfies για τα likes έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Πριν λίγους μήνες Γάλλος influencer σκοτώθηκε ακροβατώντας στην κορυφή ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ.

Στην Τουρκία, ένας άντρας και μάλιστα μεγάλος σε ηλικία, προσπαθώντας να μιμηθεί τη μόδα των νέων, πήδηξε, έπεσε σε γκρεμό και σκοτώθηκε.

Σοκαριστικό είναι το πλάνο αυτής της μητέρας που ποζάρει με το μωρό της στο καρότσι, σε διάβαση με δεκάδες διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τα challenge των influencers στο διαδίκτυο πολλές φορές δεν πετυχαίνουν τον καταιγισμό των likes και την αύξηση των ακολούθων, αλλά έχουν τραγική κατάληξη.

Σε έναν κόσμο συνδεδεμένο συνεχώς και άρρηκτα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , οι τρέλες κάποιων βρίσκουν χιλιάδες μιμητές.

Παγιδεύονται σε έναν κόσμο παράλληλης, εικονικής πραγματικότητας όπου δεν αντιλαμβάνονται την αλήθεια, τα γεγονότα, δεν κατανοούν καν τις πιθανές τραγικές συνέπειες των όσων κάνουν και προβάλουν για τον υπόλοιπο κόσμο και γι’ αυτούς τους ίδιους.



megatv.com