Στην φάση των ομίλων τους αγώνες Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία, ΗΠΑ-Αυστραλία, Μεξικό Τουρκία, τον προημιτελικό Ιταλία-Ουγγαρία, τη συνάντηση Νέα Ζηλανδία-Ιταλία για τις θέσεις 5-8 και Ολλανδία-Νέα Ζηλανδία που έκρινε την 7η θέση.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η Μαρία Δασκαλοπούλου επεσήμανε ότι «Η συμμετοχή μου ως διαιτητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νεανίδων ήταν μία ακόμα σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Είναι πάντοτε τιμή μου να βρίσκομαι σε διοργανώσεις, όπου συναγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και η φιλοξενία μοναδική».

Γενικότερα «Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν υψηλό και οι ομάδες πολύ ανταγωνιστικές. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, είχα την ευκαιρία να διευθύνω έξι σημαντικούς και δύσκολους αγώνες υψηλού επιπέδου».

Δεν έκρυψε βεβαίως πως «Μια από τις κορυφαίες στιγμές του τουρνουά ήταν η παρουσία της εθνικής μας στον μεγάλο τελικό όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Η πορεία τους ήταν εντυπωσιακή και γεμάτη πάθος. Το να είμαι παρούσα σε τέτοιες όμορφες στιγμές για την ελληνική υδατοσφαίριση με γεμίζει υπερηφάνεια.

Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και στις προπονήτριες και εύχομαι ολόψυχα το επόμενο μετάλλιο να είναι χρυσό».//Α.



ertsports.gr