Καρέ- καρέ κοιτούν και ξανακοιτούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν έστω και ένα λάθος στο επαγγελματική ληστεία- μαμούθ.

Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το λευκό βαν της χρηματαποστολής κινείται προς το κατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο. Μόλις φτάνει στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος ξαφνικά 4 ένοπλοι άνδρες αποβιβάζονται από ένα σκούρο πράσινο αυτοκίνητο. Φορούν λευκά ρούχα και χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Αρχικά Πετούν μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος και σκάνε με μαχαίρι τα λάστιχα στο βαν.

Στη συνέχεια μιλώντας καθαρά ελληνικά οι δράστες, αφού τοποθέτησαν έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο απείλησαν τον οδηγό ότι αν δεν ανοίξει την πόρτα θα τον ανατινάξουν.

Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός αναγκάστηκε να βγει από το υπηρεσιακό όχημα που ήταν χαμηλής θωράκισης, με αποτέλεσμα οι ένοπλοι άνδρες να αρπάξουν 15 σακούλες με 1,5 εκατομμύριο ευρώ και να εξαφανιστούν.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος προχώρησε σε αποκαλύψεις για την υπόθεση στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, οι Αρχές ερευνούν τον ενδεχόμενο πίσω από τη ληστεία να βρίσκονται ποινικοί με τους οποίους συνεργάζεται ο 58χρονος κατηγορούμενος ποινικός Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ο λόγος είναι πως είχε κατηγορηθεί ότι το 2008 είχε οργανώσει απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή πάλι με τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ έξω από σούπερ μάρκετ, ενώ φέρεται πάντα να προχωρούσε σε ληστρικές επιθέσεις με άριστη οργάνωση, αλλά και μεγάλη λεία.

Όμως παράλληλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν κι άλλες εκδοχές με την εμπλοκή κι άλλων προσώπων Ελλήνων κι αλλοδαπών ορισμένοι από τους οποίους έχουν εμπλακεί την περίοδο 2005-2013 σε άλλες ληστείες χρηματαποστολών κι οι οποίοι πλέον έχουν αποφυλακισθεί.

Επιπλέον ερευνούν αν είχαν εσωτερική πληροφόρηση για την χρηματαποστολή και τι συνέβη με τα μέτρα ασφάλειας.



megatv.com