Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα», η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, το οποίο επισύρει ποινή από 10 χρόνια έως και ισόβια, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη.

Αναμένονται τρεις πραγματογνωμοσύνες

Την ίδια ώρα, εκκρεμούν τρεις πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη θα αφορά τις χημικές ουσίες, που βρέθηκαν από τις πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποίησαν οι συγγενείς των θυμάτων. Η δεύτερη θα αφορά την τηλεδιοίκηση και η τρίτη τις γραμμές των τρένων.

Σημειώνεται ότι η δίκη για τα Τέμπη αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025.

«Πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»

Μιλώντας στην εκπομπή ο δικηγόρος των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, Θεόδωρος Μαντάς, τόνισε ότι «ο δικηγορικός σύλλογος δεν θα αφήσει να ξεχαστούν τα Τέμπη».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την πρόεδρο της ΡΑΣ και τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τη βαραίνουν, ανέφερε ότι αυτό «συνιστά ποιοτική αναβάθμιση και διεύρυνση του κύκλου των εκλεγομένων, των ερευνομένων για τις ευθύνες του δυστυχήματος. Πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι ψηλά κι αν βρίσκονται».

Θεωρεί ο ίδιος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση; «Θεωρώ δικαιολογημένο τον προβληματισμό του κόσμου και τη δυσπιστία του. Είναι ζητούμενο αν η δικαιοσύνη θα δράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά. Εγώ δίνω μία αισιόδοξη εκδοχή. Δεν είναι ότι η δικαιοσύνη ξαφνικά αναβαθμίστηκε και έγινε ποιοτική. Η δουλειά όμως από τους συγγενείς των θυμάτων, οι παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο και οι έρευνες που έχουν γίνει έχουν δημιουργήσει το αποτέλεσμα αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι η λειτουργία της δικαιοσύνης θα είναι έγκαιρη και αποτελεσματική», απάντησε σχετικά.



megatv.com