Με ανακοίνωσή του ο Αθηναϊκός τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν έβαλε στη 12άδα δύο παίκτριες U21 (δήλωσε μία αθλήτρια) ως όφειλε και θα έχανε το ματς στα χαρτιά, όμως η διοίκηση του συλλόγου δεν θα καταθέσει ένσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθηναϊκού:

«ΟΧΙ! ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΧΘΕΣ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ- ΠΑΡΑΤΥΠΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ 12ΑΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Εμείς τις μάχες μας τις δίνουμε εντός των αγωνιστικών χώρων και μόνο!

Η διοικούσα επιτροπή του Αθηναϊκού, με αφορμή το χθεσινό ματς και την απρόσμενη παρατυπία του Ολυμπιακού ΣΦΠ στη δήλωση δωδεκάδας με μια αντί δύο παικτριών κάτω των U21 (παρατυπία επί της οποίας όφειλε να επιληφθεί ο κομισάριος του αγώνα), και που θα οδηγούσε σε μηδενισμό του, κατακύρωση υπέρ μας του αγώνα και αφαίρεση 3 βαθμών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 23, εδάφιο Β, περίπτωση Α της προκήρυξης, θέλει να καταστήσει σαφή τα εξής:

Στον Αθηναϊκό ήρθαμε για να συνδράμουμε στην αναβάθμιση του μπάσκετ (και δη του γυναικείου), όχι για να γίνουμε μέρος τοξικών αντιπαραθέσεων και οπαδικών λογικών, ούτε να γίνουμε μέρος μιας μάχης εντυπώσεων την οποία δεν κερδίζει ποτέ κανείς.

Αναγνωρίζουμε την εξαιρετική προσπάθεια της σημερινής διοίκησης της ΕΟΚ για την αναβάθμιση του αθλήματος, όμως έχει αξία η προσπάθεια αυτή να βασιστεί απαρέγκλιτα σε σταθερές αρχές ισοτιμίας για όλους και εφαρμογή όσων η ίδια σχεδιάζει και κυρίως προκηρύσσει. Η ομοσπονδία μας πρέπει να είναι η θεματοφύλακας και τα στελέχη της οφείλουν να διασφαλίζουν την εφαρμογή των κανονισμών.

Στον Αθηναϊκό αφήνουμε πίσω μας το χθεσινό γεγονός, όσο και αν αυτός ο αποκλεισμός (όπως και κάθε ήττα) μας πληγώνει. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και όχι να αντιπαρατεθούμε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η όποια ανοχή μας στην αδικία δεν πρέπει να θεωρηθεί αδυναμία μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε με τους χορηγούς μας και την νέα μας διοικητική ομάδα να εκπέμπουμε οργανωτική υγεία, με διαρκή καθημερινή προσπάθεια με στόχο το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας και το ιστορικό μας σωματείο να φτάσει εκεί που πραγματικά αξίζει. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!

ΥΓ. Η επιλογή να μην καταθέσουμε ένσταση ούτε πριν, ούτε μετά τον αγώνα, αλλά και να μην προσφύγουμε σε δικαιοδοτικά όργανα ήταν απολύτως συνειδητή.

ΥΓ2. Ευχόμαστε στον Ολυμπιακό ΣΦΠ καλή επιτυχία στις μάχες του για την Ευρωλίγκα. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο καλά για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ!

Για την ΔΕ του Αθηναϊκού
Νίκος Ραμαντάνης
Γενικός Αρχηγός».//ΔΜ



ertsports.gr