Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή τους υποστήριξαν πως δεν γνωρίζουν τα άτομα που επέβαιναν στο μαύρο αυτοκίνητο. Όπως είπαν, τους έβλεπαν πρώτη φορά και ότι το πολυτελές αυτοκίνητο τούς έκλεισε στον δρόμο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θύματα και δράστες γνωρίζοντας και προηγήθηκε κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους.

Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα,  ενώ τα θύματα δεν είναι σεσημασμένοι και δεν έχουν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Τι συνέβη

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Νέα Σμύρνη.

Συγκεκριμένα στις 3.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης η Άμεση Δράση πήρε σήμα για πυροβολισμούς στην Λεωφόρο Συγγρού στον αριθμό 255 στην Νέα Σμύρνη.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα του MEGA, υπήρχε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και από πίσω του ένα άλλο ΙΧ μεγάλου κυβισμού με δυο άτομα μέσα. Μετά από λίγο, δίπλα από το μαύρο αυτοκίνητο σταμάτησε μία μηχανή με 2 άτομα, ενώ 35χρονο και έναν 22χρονο.

Ο ένας από τους επιβαίνοντες του μεγάλου αυτοκινήτου κατεβαίνει και αρχίζει να γρονθοκοπεί τον 22χρονο, και ξεκινά μία άγρια συμπλοκή μεταξύ τους.

Στην συνέχεια κατεβαίνει και ο δεύτερος και πυροβολεί τον έναν στον ώμο, ενώ μπήκαν πάλι στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Ο μεν τραυματίας με τον άλλο που φέρει τραύματα από τις μπουνιές πήγε μόνος του στο Ασκληπιείο της Βούλας. Εκεί οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία, μετέβη αμέσως, και τώρα τα δύο αυτά άτομα είναι στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» το οποίο και εφημερεύει.

Το αιματοβαμμένο σκηνικό διήρκησε μόλις 40 δευτερόλεπτα.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας που έφτασαν στον παράδρομο της λεωφόρου. Συγγρού, άρχισαν τις έρευνες και περισυνέλεξαν 1 κάλυκα και 2 φυσίγγια.

Καλλιακμάνης: «Να δούμε αν είναι ένα τυχαίο περιστατικό»

Για το θέμα μίλησε και ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Πρέπει να δούμε αν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Δε φαίνεται να είχαν κάποιον ‘επιχειρησιακό’ λόγο που κινούνταν με το πιστόλι και με τα μαχαίρια γιατί αν είχαν πάει να κάνουν κάτι ή αν ήταν σεσημασμένοι, δε θα πήγαιναν με κοντά παντελόνια».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Το ζήτημα είναι να δούμε για ποιον λόγο τσακώθηκαν στον δρόμο. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιο προηγούμενο και ένα αυτοκίνητο να σταματάει μια μηχανή και να κατεβαίνει κάποιος με ένα μαχαίρι και μετά δίπλα ο άλλος με το πιστόλι να αρχίσει να πυροβολεί. Αυτός με το πιστόλι προσπαθούσε να σκοτώσει. Από ό,τι φαίνεται δεν ήξερε καλά να χειριστεί το όπλο και αυτό φαίνεται γιατί βρέθηκαν δύο σφαίρες κανονικές στο οδόστρωμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο φορές έκανε εμπλοκή το όπλο. Αν είναι περιστατικό τυχαίο στον δρόμο τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε διπλά ότι κινδυνεύει ο καθένας. Στον δρόμο δεν αρπαζόμαστε, προσπαθούμε να αποφύγουμε οποιονδήποτε καυγά, δεν ξέρουμε τι είναι ο άλλος, τι έχει στο κεφάλι του».



megatv.com