Οι “Πολίτες”, δεύτεροι στον πίνακα της Premier League με ένα βαθμό λιγότερο τη Λίβερπουλ, θα μείνουν ξανά χωρίς τον Κέβιν Ντε Μπρόινε όταν θα υποδεχθούν το Σάββατο (5/10, 17:00) τη Φούλαμ.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για αυτό το θέμα, όταν πρόκειται να συμβεί, θα συμβεί», είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχετικά με την αποχώρησή του.

Ο Ισπανός προπονητής υπερασπίστηκε -για μία ακόμα φορά- τη Σίτι, η οποία εμπλέκεται σε μια ακρόαση για υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανόνων του οικονομικού Fair-play του πρωταθλήματος, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να τους οδηγήσουν σε αφαιρέσεις βαθμών, πρόστιμο και υποβιβασμό εάν ο σύλλογος κριθεί ένοχος:

«Είμαι μέρος αυτού του συλλόγου, βαθιά μέσα μου και ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστώ τον σύλλογο είναι να κερδίζω παιχνίδια και να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους.

«Φυσικά, θα υπερασπιστώ τον σύλλογό μου, τους εμπιστεύομαι όλους τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ, για πολλά πολλά χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθούμε είναι να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα, ο καθένας που εργάζεται εδώ έχει τη δική του ευθύνη. Λατρεύω αυτόν τον σύλλογο και θα είναι πάντα έτσι», πρόσθεσε.

Οι οπαδοί θέλουν απεγνωσμένα να παραμείνει ο Καταλανός προπονητής, ενώ κάποιοι μάλιστα υψώνουν ένα πανό στο “Etihad Stadium” ζητώντας του να μείνει:

«Πρέπει να μου φέρουν τον λογαριασμό, πρέπει να πληρώσω το πανό», είπε ο Καταλανός τεχνικός. «Τι να πω; Ευχαριστώ πολύ, ερωτεύτηκα από την πρώτη μέρα που έφτασα εδώ. Για να δούμε», πρόσθεσε.

Ο Ντε Μπρόινε έχασε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Σίτι και θα μείνει εκτός των αγώνων του Nations League του Βελγίου με Ιταλία και Γαλλία:

«Όχι για αύριο δεν είναι έτοιμος», είπε ο Γκουαρδιόλα, από τον οποίο λείπουν επίσης ο Νέιθαν Άκε, ο Όσκαρ Μπομπ και ο Ρόδρι, ο οποίος μένει εκτός δράσης όλη τη σεζόν λόγω ρήξης συνδέσμων στο γόνατο.

Η FIFA ολοκλήρωσε τους κανονισμούς για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για τις ομάδες να φέρουν την ισχυρότερη ομάδα τους στις ΗΠΑ για το τουρνουά τον Ιούνιο-Ιούλιο.

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε εάν συμφώνησε με την εντολή της FIFA, δεδομένης της πρόσφατης κατακραυγής από τους παίκτες για το απαιτητικό πρόγραμμα των αγώνων:

«Ποιοι είναι οι πιο δυνατοί παίκτες;», είπε ο Γκουαρδιόλα. «Για τη FIFA, ποιοι παίκτες είναι πιο δυνατοί από τους άλλους; Δεν καταλαβαίνω πώς είναι η εθνική, πώς αυτός ο παίκτης είναι πιο δυνατός από τον άλλο».

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει 16 διαδοχικά παιχνίδια εναντίον της Φούλαμ, από το 2011.//Λ.



ertsports.gr